Només 25 persones s'han beneficiat dels ajuts a les despeses d'habitatge a Rubí

En total es van presentar 126 ajuts, 118 de la primera modalitat i vuit de la segona

Es busquen pisos de lloguer a Rubí
Es busquen pisos de lloguer a Rubí | Xavier Olmos (Ajuntament de Rubí)
Marta Casas
20 de gener del 2022
Actualitzat el 07 de febrer a les 8:10h
L'Ajuntament de Rubí només ha atorgat 24 ajuts al pagament de les despeses d'habitatge que es van convocar el passat mes de setembre, i un ajut a nous contractes de lloguer. Així ho va revelar el grup municipal de Veïns per Rubí a través de les xarxes socials, denunciant que només s'havien adjudicat "poc més de 4.000 euros d'un total de 108.000 pressupostats".



Segons ha explicat el Consistori a RubiTV.cat, es van rebre 118 sol·licituds d'ajuts de la primera modalitat i vuit de la segona, però només 25 van ser favorables. En el primer cas, el motiu principal de la denegació ha estat que les famílies no han pogut acreditar que les despeses d'habitatge suposaven com a mínim un 30% del total dels ingressos, un dels requisits de la convocatòria. En el segon, la causa principal ha estat la presentació de contractes signats fora de termini.

Per a l'any 2022, l'Ajuntament treballa per modificar les bases d'aquests ajuts, i a la convocatòria s'ajustaran els requisits perquè més llars se'n puguin beneficiar.