L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità es reuneix amb el vicepresident Puigneró

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, reitera la demanda de la segona estació dels FGC a La Llana

Ana María Martínez saluda el conseller Puigneró
Ana María Martínez saluda el conseller Puigneró | Lali Puig
Redacció
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:46h
Representants de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità es van reunir dijous amb el vicepresident del Govern de la Generalitat i responsable de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, per presentar els seus objectius i àmbits de treball amb la voluntat de reforçar la veu dels municipis de la segona corona en la planificació i desenvolupament de la Regió Metropolitana.

A la reunió, a més dels integrants de l'Associació, hi van participar Ricard Font, secretari general del departament; el secretari d'Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells; el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l'Incasòl, Mercè Conesa; el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; i la directora dels Serveis Territorials del departament a Barcelona, Maria Mercè Santmartí.

A la trobada es van abordar la necessitat d'inversions ferroviàries, així com a la xarxa viària, que permetin millorar la mobilitat de persones i mercaderies entre els municipis integrants de l'arc metropolità com amb els principals centres d'activitat i infraestructures, com l'Aeroport del Prat, el Port de Barcelona o les estacions de Sants o la Sagrera.

També es va manifestar la voluntat d'abordar de manera conjunta les polítiques en matèria d'ordenació del sòl i d'habitatge per posar solucions globals a problemàtiques com l'envelliment del parc d'habitatges, les tensions socials que es deriven de la situació o la necessitat de disposar de pisos a preu assequible amb l'accessibilitat i eficiència energètica exigibles.

Ana María Martínez reclama "necessitats històriques", com l'estació dels FGC a La Llana
L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va destacar que va ser una reunió "molt profitosa" perquè va permetre exposar les demandes del territori davant d'una nodrida representació política i tècnica dels responsables de la Generalitat, "la qual cosa és d'agrair". 

En el cas de la nostra ciutat, Martínez va reiterar la demanda "històrica" de la segona estació dels FGC a La Llana.

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de l'Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, també va fer una valoració molt positiva de la trobada perquè "és important presentar-nos conjuntament davant les institucions", encara que cada territori tingui la seva realitat. "Hi ha molts àmbits en què les polítiques només tindran sentit i un efecte real en la ciutadania si les abordem de manera coordinada", va dir.

El vicepresident de l'entitat i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va recordar que "caldrà treballar molt intensament" amb el vicepresident Puigneró, per la seva responsabilitat en infraestructures, mobilitat i ordenació del territori. Per la seva banda, 

Nascuda al 2021, l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità la conformen Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell; i s'hi poden sumar municipis de més de 25.000 habitants o els Consells Comarcals, que garantirien la representació dels municipis més petits a l'Associació.