Rubí participa en l'edició de primavera del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

En el marc d’aquesta iniciativa, que tindrà lloc del 31 de març al 6 d’abril, la ciutat rebrà la visita de sis reconeguts defensors/es de drets humans

Una de les activitats organitzades a l’edició anterior
Una de les activitats organitzades a l’edició anterior | Localpres
Redacció
20 de març del 2019
Actualitzat el 03 d'abril a les 19:49h
Rubí participa en l'edició de primavera del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, el qual tindrà lloc del dia 31 de març al 6 d'abril.

Aquesta iniciativa es impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de 25 poblacions i diverses institucions.

L'objectiu d'aquest projecte és donar a conèixer els treball dels activistes en drets humans i així, conscienciar a la població de la necessitat d'integrar la defensa d'aquests drets en la seva vida quotidiana.

En aquesta edició, Rubí i la resta de municipis participants rebran la visita de sis reconeguts defensors i defensores dels drets humans

Entre aquets defensors i defensores podem trobar:

Amanda Quijano, defensora dels drets de les dones i membre de la Colectiva Feminista del Salvador; Candy Chévez, investigadora salvadorenya per a la inclusió social de noies privades de llibertat amb l’Orquestra de Cordes; Edda Pando, defensora dels drets de les persones migrades a Itàlia; Hassanna Aalia, defensor dels drets del poble sahrauí refugiat al País Basc; Leonard Rentería, poeta, raper i activista que treballa per enfortir les comunitats afrodescendents de Buenaventura (Colòmbia) i finalment Sonia Mankongo, defensora dels drets de les dones i nenes al Camerun.

Ciutats Defensores dels Drets Humans iniciarà la seva programació aquest proper diumenge 31 de març al Celler de Rubí amb un acte obert a tota la població que reunirà als sis defensors/es i als representants de les entitats organitzadores.

En el marc d'aquesta trobada, es farà una visita guiada a l'exposició Sàhara visible de l’Escola d’Art i Disseny edRa.

En els pròxims dies, les activitats es distribuiran pels diferents municipis que hi participen. 

A Rubí, els alumnes d'edRa i de l'institut Torrent Dels Alous podràn assistir al Celler a una xerrada de Sonia Mankongo, a la visita guida de l'exposició i mes tard a la conferència que oferirà Candy Chévez als alumnes de l'institut Torrent Dels Alous.

Els dies 2 i 3 d'abril, els alumnes dels Cicles Formatius de l'institut La Serreta i dels Maristes es reuniran amb Hassana Aalia per parlar-los sobre la seva experiència defensant els drets del poble sahrauí.

Leonard Rentería oferirà el dijous 4 d'abril una xerrada i un taller de hip-hop a l'Espai Jove Torre Bassas el qual serà obert a totes les persones interessades.

Per últim, el divendres 5 de maig, Edda Pando realitzarà dues conferències per als nois i noies  de l’Institut La Serreta.

Els onze municipis que participen en aquesta edició del projecte Ciutats Defensores del Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i ampliar les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans a escala local i global, en solidaritat amb el compromís d’aquestes persones per promoure i protegir els drets humans des de la no violència, i en rebuig a les amenaces, persecució i assassinats que pateixen.

Aquest text es portarà a aprovació al Ple de l’Ajuntament de Rubí d’aquest mes de març.