L'Ajuntament renova el Parc de la Pau i la Natura

S'han plantat 77 arbres, s'ha millorat el camí, el carril bici i la pista esportiva, i també la zona d'esbarjo per a gossos

L'alcaldessa i els regidors presenten la renovació del Parc de la Pau i la Natura
L'alcaldessa i els regidors presenten la renovació del Parc de la Pau i la Natura | Localpres
Redacció
08 de febrer del 2022
L'Ajuntament de Rubí ha presentat aquest matí l'actuació que ha fet al Parc de la Pau i la Natura, al barri del 25 de setembre, en els últims mesos per renovar-lo àmpliament i plantar-hi arbres, millorar la zona d'esbarjo per a gossos i augmentar la il·luminació del parc, entre d'altres.

Una de les actuacions més destacades pel govern ha estat la plantació de 77 nous arbres, emmarcada dins del Pla d'arbrat 2021-2022, i que ha permès completar la reposició d'espècies que s'havien anat perdent des de la construcció del parc. Fins ara hi havia plantada la Populus nigra italica, una espècie de ràpid desenvolupament i elegància però que envelleix ràpidament, i que feia el parc massa monòton. Així, entre les noves espècies que s'han plantat hi ha les koelreutèries i els salzes, que es barregen amb pollancres, aurons, morera de paper, freixes, plataners i sòfores. Al voltant del parc infantil s'hi ha col·locat arbrat d'ombra, amb l'objectiu de fer més còmode l'espai a l'estiu, 

Com ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez, "el verd urbà és una font de salut per a la ciutadania, genera ombra a l'estiu i ens proporciona espais per passejar i gaudir de la ciutat". 

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha explicat que aquests 77 arbres se sumaran als 140 "que estan a punt de posar-se a la trama viària" i als més de 30 de Ca n'Oriol, més de 40 que s'han posat als patis de les escoles o als més de 80 del Parc de Sant Muç; en total, prop de 400 que hauran arribat abans de la tardor. "És un esforç i una alegria que això sigui una realitat", ha dit el regidor. 

En la renovació global del parc, també s'han fet actuacions al carril bici de sauló, que presentava algunes deficiències als extrems: a la banda del carrer Marconi, l'entrada al parc estava parcialment tapada per unes places d'aparcament irregulars sobre el sauló i a l'extrem del carrer Edison, l'arribada del camí en pendent al pas de vianants generava erosions i una circulació incòmoda per a les persones usuàries.

Pel que fa al camí, s'ha construït una rampa de formigó que ha permès ordenar els accessos de la cantonada del parc en direcció a la zona de jocs infantils i el camí de sauló, cosa que ha facilitat la pujada i delimitat la zona de pas de forma diferenciada al prat d'herba ja existent. També s’han disposat 7 columnes de 5 metres d’alçada i llumeneres led de 50 W de potència, així com una llumenera led en una columna ja existent.

L'Ajuntament també ha arranjat la pista esportiva del Parc de la Pau i la Natura, que fa uns mesos es va pintar, i ara compta amb quatre columnes de deu metres d'alçada i dos projectors led a cadascuna, un nou enllumenat que disposa de telegestió per controlar l'encesa i l'apagada en funció de l'ús de l'espai.

Finalment, s'ha actuat a la zona d'esbarjo per a gossos. En aquest espai s’ha instal·lat una font fora del recinte, nous bancs, i s’han plantat dos exemplars de Koelreuteries paniculata. També s'han instal·lat nous elements d'il·luminació, en aquest cas dues columnes de deu metres amb dos projectors led a cadascuna.

"Amb aquestes millores volem animar la ciutadania a gaudir d'aquest parc com es mereix", ha dit l'alcaldessa, que ha recordat que aquest espai "connecta amb el Torrent dels Alous i el Parc de Ca n'Oriol i permet un passeig, curt o llarg per la ciutat, de verd a verd, sense entrar en la trama urbana". 
.
El cost total de totes les actuacions al Parc de la Pau i la Natura han tingut un cost de 115.000 euros.