Laia Shamirian, guardonada amb la I Beca Emilia Pardo Bazán de Literatura Gastronòmica

El projecte guanyador és sobre el Camino de Santiago i el sopar dels peregrins

Laia Shamirian, biòloga i educadora nutricional de Rubí
Laia Shamirian, biòloga i educadora nutricional de Rubí | Col&Col Ediciones
Marta Casas
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:42h
La biòloga de Rubí Laia Shamirian ha estat guardonada amb la I Beca Emilia Pardo Bazán de Literatura Gastronòmica, impulsada per Col&Col Ediciones i la Residencia Literaria 1863 per fomentar i donar suport a l'escriptura gastronòmica i donar als escriptors un espai i temps per dedicar-se al seu propi projecte de creació literària gaudint d'una estada a la Residència Literària, dirigida per la poeta Yolanda Castaño.

Shamirian ha guanyat aquesta beca gràcies a un projecte sobre el Camino de Santiago (Cena del Peregrino: explorando el significado de las cenas compartidas en las casas de donación del Camino francés y del Camino primitivo).

Durant aquest mes de febrer, residirà al número 46 del carrer on va néixer Emilia Pardo Bazán, una de les autores gallegues més admirades, per poder concentrar-se en el desenvolupament del projecte que va presentar a la convocatòria; i gaudirà d'una assignació per a la seva manutenció.

Laia Shamirian és llicenciada en Biologia per la UAB, i especialitzada com a educadora en nutrició amb un màster en Nutrició i Salut. Ha publicat articles a revistes com The Foodie Studies MagazineGastronomica i Hule y mantel, sobretot sobre la faceta de la gastronomia que més li atrau: la seva dimensió antropològica i cultural.

De fet, l'any 2020 Shamirian va iniciar un projecte anomenat El sabor de Rubí, però que amb l'arribada de la pandèmia de la Covid-19 va haver d'aparcar. Al seu espai web The Ingredients of Our Story s'hi pot trobar una mostra de la seva recerca, a més d'articles de reflexió sobre com els plats tradicionals ajuden a construir identitat.