Quatre detinguts per diversos robatoris amb violència a Rubí i Sant Cugat

Els joves actuaven en grup, i amenaçaven les víctimes amb una arma blanca

Els Mossos han activat una ordre de cerca i captura per a un jove que encara no ha estat detingut
Els Mossos han activat una ordre de cerca i captura per a un jove que encara no ha estat detingut | Josep M. Montaner
Redacció
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:35h
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup organitzat de cinc joves amb gran mobilitat i especialitzat en robatoris amb violència i intimidació al carrer que actuava, entre altres llocs, a Rubí i a Sant Cugat.

Un dels joves va ser detingut el passat 3 de gener pels Mossos, i el 8 de febrer la Policia espanyola en va detenir un altre a València, arran d'una ordre de detenció activada per part dels Mossos. Ambdós han ingressat a presó. El tercer membre del grup és menor d'edat, i va ser denunciat.

El quart jove ja es trobava ingressat a la presó per altres fets, mentre que el cinquè encara no ha pogut ser detingut i els Mossos han activat una ordre de crida i cerca. 

La investigació va començar arran d'un increment de robatoris violents de característiques similars - en grup i a la via pública - durant els mesos de desembre de 2021 i gener de 2022 a les localitats de Rubí i Sant Cugat, a les rodalies de les estacions dels FGC. En tots els casos, els assaltants actuaven en grup, arribant a ser els cinc integrants, de manera coordinada i utilitzant una arma blanca per amenaçar les víctimes. En total se'ls relaciona amb quatre robatoris amb violència i intimidació.

El detingut aquest mes de febrer va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí, que va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i s'està buscant el cinquè membre no detingut fins al moment.