Rubí torna a celebrar el Carnaval

Una quinzena d'activitats per "tornar a sortir al carrer i que tothom pugui gaudir de la festa"

El Carnaval del 2022 es tornarà a celebrar al carrer
El Carnaval del 2022 es tornarà a celebrar al carrer | Localpres
Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 15:45h
Rubí tornarà a celebrar el Carnaval al carrer, recuperant la majoria d'activitats tradicionals d'aquesta celebració que no es van poder celebrar l'any passat a causa de la situació de pandèmia. Així, enguany la ciutat podrà gaudir novament de les rues de comparses o la crema de la Sardina. Algunes activitats, però, encara no es podran celebrar, com és el ball de nit o el concurs de comparses

La programació arrencarà el pròxim 19 de febrer amb narracions de contes i altres propostes de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, i que seran el preludi de la primera gran festa, el dia 24 de febrer amb el Dijous Gras. Aquell dia es farà públic el veredicte del 35è Concurs de màscares de Carnaval de l'edRa, i s'inaugurarà l'exposició dels treballs a l'equipament.

La següent gran cita serà dissabte, 26 de febrer, amb la rua de comparses que sortirà de la plaça del Doctor Pearson (18.30h) fins a la plaça del Doctor Guardiet, on es farà Les comparses a l'olla (19.30h), una guerra de confeti animada per Dj Enka. El diumenge, 27 de febrer, hi haurà la rua infantil, que començarà a la plaça Pere Aguilera a les 11h. A les 11.30h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà el taller de creació Fes la sardina de Carnaval!, i també s'instal·larà un fotoreclam per poder fer-se fotos amb la Reina i el Rei Carnestoltes. El colofó del diumenge de Carnaval serà a la Rambla del Ferrocarril amb l'activitat Disco for xics.

Finalment, el Dimecres de Cendra (2 de març) comptarà amb la tradicional cercavila del seguici fúnebre des de la plaça del Doctor Pearson (18h) i la posterior crema de la Sardina a l'Escardívol (19h).

Tornar a sortir al carrer per gaudie de la festa
L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat l'esforç de l'equip tècnic de l'Ajuntament per tancar una bona programació malgrat els interrogants per la situació sanitària i també de la implicació de l'Escola d'Art i Disseny edRa. 

Martínez ha destacat que, en una de les festes "més participatives, amb més color i més lluïda" de la ciutat, el Consistori ha fet "tot el possible" per celebrar el Carnaval d'enguany, tot i les petites absències - per les restriccions sanitàries però també, en el cas del concurs de comparses, perquè les escoles no han tingut el temps suficient per preparar-se adequadament. "La festa s'acostarà al màxim al que coneixíem i al que ens agrada", ha dit, celebrant tenir "la possibilitat de tornar a sortir al carrer i que tothom pugui gaudir de la festa".

Inscripció de comparses a la rua de dissabte
Tots aquells grups que vulguin participar a la rua de comparses de dissabte i diumenge hauran d'omplir la sol·licitud a través de la web de l'Ajuntament de Rubí.