Ple desembre

ICV, AUP i ERC presentaran una moció de suport als veïns de Sant Jordi Park i als sindicats de llogaters

Les tres formacions presentaran aquesta moció al ple d'aquest dijous amb urgència a petició del Sindicat de Llogaters

per RubiTV.cat , 19 de desembre de 2018 a les 16:15 |
Representants d'ERC, ICV i AUP a la roda de premsa de la moció | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu de l'actual crisi del mercat de l'habitatge que està vivint la ciutat de Rubí i després de diverses mobilitzacions organitzades pel Sindicat de Lloguaters, així com l'assemblea celebrada el passat dissabte, L'Alternativa d'Unitat Popular, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Republicana de Catalunya han decidit unir-se per presentar una nova moció al ple de pròxim dijous sobre aquesta qüestió.

Es tracta d'una situació que està afectant el barri de Sant Jordi Park del nostre municipi, així com a altres poblacions properes com són Santa Perpètua, Sant Joan Despí o Barcelona. 


Al ple de novembre l'AUP i ICV ja van presentar una moció (que va ser aprovada) en què proposaven, entre altres coses, destinar com a mínim un 30 per cent dels edificis de nova construcció, però també aquells que s'hagin de rehabilitar a habitatges de protecció oficial.

L'any 2017 al Partit judicial de Rubí es van produir un total de 256 desnonaments, el 75,6% per temes de lloguer i el 24,4% a causa de procediments hipotecaris, però el problema del lloguer segueix creixent a passes gegants. És per aquest motiu que les tres formacions volen que l'Ajuntament de Rubí es posicioni davant d'aquesta situació i que doni suport a les associacions i a la ciutadania que han de fer front a aquests abusos del mercat del lloguer.


La moció demana, en primer lloc, donar suport als veïns i veïnes afectades per les noves condicions que les empreses Medasil i Lladero volen aplicar al bloc d'habitatges de Sant Jordi Park.

En segon lloc també creuen necessari donar suport als diferents sindicats de llogaters en els acords que es van prendre per unanimitat a l'assemblea, com ara negociar de forma conjunta tots els contractes de les persones afectades a més de demanar una pujada zero del lloguer en les negociacions que es puguin arribar a fer i, si no, fer una vaga de llogaters.

Finalment volen que es treballi per aplicar mesures locals que garanteixin un accés just a l'habitatge digne i reclamar a les administracions competents que aprovin amb urgència mecanismes que es tradueixin en un índex de preu de lloguer local per regular de forma vinculant els preus dels lloguers.

  

 

Participació