Oberta la fase participativa del Pla per la diversitat sexual de Rubí

La fase de diagnosi es desenvoluparà durant el mes d'abril, i el Pla estarà acabat abans de l'estiu

Crida a les persones LGTBI a participar en el Pla
Crida a les persones LGTBI a participar en el Pla | Unsplash
Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat el 18 de febrer a les 16:34h
L'Ajuntament de Rubí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa la fase de diagnosi prèvia a l'elaboració del Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que servirà per definir accions a curt i mitjà termini en la matèria i serà el marc de referència per als departaments municipals a l'hora d'implementar polítiques públiques incloent la perspectiva de la diversitat.

La participació ciutadana és un element clau de l'elaboració d'aquest pla, i per això totes les persones interessades podran respondre aquest qüestionari en línia.

Per altra banda, la primera trobada oberta a la ciutadania tindrà lloc divendres, 4 de març a les 17h. Per assistir-hi cal inscriure's a través del correu electrònic [email protected] o enviant un whatsapp al 722 642 622.

La participació permet prendre consciència de les desigualtats, els valors que les justifiquen i els canvis necessaris per transformar-les, i promou una implicació activa per part de les persones, convertint-les en agents actius del canvi. "Així hem treballat tots els documents que s'han impulsat recentment des del servei d'Igualtat", ha recordat la regidora Yolanda Ferrer, que ha fet una crida a la ciutadania, les entitats i els col·lectius que vulguin formar part del procés d’elaboració del text a participar-hi i, "de manera molt especial, a les persones LGTBI per visibilitzar la seva realitat".

Es preveu que la fase de diagnosi es completi durant el mes d’abril i el Pla pugui estar acabat abans de l’estiu.