Nous incentius per incrementar els habitatges de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social de Rubí

Entre els avantatges que ofereix a les persones titulars d'immobles, hi ha la garantia de cobrament de rendes mitjançant l'Avalloguer

L'Ajuntament obre a consulta pública les bases reguladores dels nous ajuts
L'Ajuntament obre a consulta pública les bases reguladores dels nous ajuts | Localpres
Redacció
17 de febrer del 2022
L'Ajuntament de Rubí treballa en una nova línia de subvencions econòmiques per a l'execució d'obres de reforma i condicionament d'habitatge de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, per tal d'incentivar les persones que tinguin immobles buits perquè els arrendin a preus assequibles, una de les línies que proposa el Pla local d'habitatge 2021 - 2027.
´
La Borsa de Mediació per al Lloguer Social és un servei que es presta des de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament, la finalitat del qual és incrementar l'oferta de lloguer a la ciutat proporcionant seguretat als propietaris i uns preus més assequibles als llogaters. Entre els avantatges que ofereix a les persones titulars d'immobles, hi ha la garantia de cobrament de rendes mitjançant l'Avalloguer, la gestió del contracte i la tramitació de la documentació necessària, l'assessoria jurídica i la mediació amb el llogater.

En els últims anys, el nombre de contractes de lloguer social a través de la Borsa ha baixat, el que s'explica principalment per l'augment continuat dels preus. Per això el Pla local d'habitatge assenyala la necessitat d'implementar noves mesures incentivadores per recuperar i ampliar el nombre d'habitatges que s'incorporen a la borsa, i que s'afegeixin a les ja implementades, com la bonificació del 60% de la quota de l'IBI per a persones que arrendessin un habitatge a través d'aquest servei.

"Amb aquesta nova línia de subvencions, sumem incentius per a aquells propietaris i propietàries que vulguin reformar el seu pis i incorporar-lo a la borsa municipal", ha explicat la regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia Moreno.

La ciutadania podrà fer propostes a les bases reguladores de les noves subvencions a través de la plataforma Participa Rubí fins al pròxim 9 de març, i també es podrà fer a través d'instàncies.