Rubí tornarà a celebrar el Dia d'Andalusia

L'any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia

L'ofrena floral al bust de Blas Infante a la plaça d'Andalusia
L'ofrena floral al bust de Blas Infante a la plaça d'Andalusia | Marta Casas
Marta Casas
18 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:20h
La Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí (CECAR) ha donat a conèixer la programació de la celebració del Dia d'Andalusia d'aquest 2022, que tornarà a comptar amb totes les activitats tradicionals que l'any passat no es van poder celebrar a causa de la pandèmia.

La celebració d'enguany es dividirà en dues parts: el dissabte, 5 de març hi haurà la tradicional ofrena floral al bust de Blas Infante a la plaça d'Andalusia (10h) en record a totes les persones que han perdut la vida per la Covid-19, i a la tarda, la conferència inaugural, Andalucía, tierra de moros y cristianos, a càrrec de Miguel Ángel Martínez Pozo (19h), a la biblioteca Mestre Martí Tauler. En acabat, es convidarà als assistents a una copa de vi, sempre que les mesures sanitàries ho permetin.

La segona part, la més festiva, es traslladarà al cap de setmana del 21 i 22 de maig. El programa serà l'habitual: ofrena floral al bust de Blas Infante a la plaça d'Andalusia, des d'on arrencarà un passacarrers que conduirà els assistents al parc de Ca n'Oriol, on es farà la Missa Rociera (13h), una paella popular (14.30h) i les actuacions de les entitats i artistes convidats, a partir de les 16h.

Diumenge al matí, a partir de les 8h, Jornada de convivència al parc de Ca n'Oriol, amb tot el protagonisme per a les entitats andaluses de Rubí, i a les 11h, el Dia d'Andalusia infantil.