Rubí es dotarà d'un Pla d'acció i innovació cultural

S'ha organitzat un fòrum ciutadà per al pròxim 12 de març, i també s'hi podran fer aportacions en línia

Moisés Rodríguez i Ana María Martínez presenten el PAIC
Moisés Rodríguez i Ana María Martínez presenten el PAIC | Localpres
Redacció
18 de febrer del 2022
L'Ajuntament de Rubí treballa en l'elaboració del primer Pla d'acció i innovació cultural (PAIC) que fixarà els objectius, estratègies i actuacions a desenvolupar en els pròxims cinc anys per garantir els drets culturals de la ciutadania i defensar els bens culturals comuns

La ciutadania hi podrà fer aportacions el dia 12 de març, en una jornada de debat presencial a la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Fòrum per la cultura a Rubí (de 10h a 14h) i també a través d'un qüestionari en línia a la plataforma Participa Rubí, a partir del 14 de març. Per participar en aquesta sessió, només cal inscriure’s prèviament a través del formulari disponible al web municipal.

La redacció d'aquest Pla respon a la voluntat que la cultura ocupi un espai de centralitat en l'estratègia de la ciutat, i s'està treballant des d'una perspectiva innovadora, transversal i participativa que té en compte tots els actors possibles. Aquesta és la tercera fase de l'elaboració del pla, que es va iniciar fa mesos amb una diagnosi sobre la realitat cultural de Rubí i una sessió de treball amb els grups municipals.

"Amb el PAIC, volem ordenar l’acció cultural que venim desenvolupant des de l’Ajuntament i orientar noves línies estratègiques", ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha encoratjat la ciutadania a participar de procés perquè "volem escoltar a tothom - particulars, entitats, partits polítics... -, a tots aquells que creuen que la cultura és allò que també ens fa tenir una identitat pròpia", ha dit.