Gran èxit de la presentació de «14 Històries de Rubí»

Una obra didàctica de Núria Julià i Elena Boixader, composta de petits relats i il·lustracions

Elena Boixader i Núria Julià han unit forces per crear aquest llibre
Elena Boixader i Núria Julià han unit forces per crear aquest llibre | Cedida
21 de febrer del 2022
Actualitzat el 22 de febrer a les 9:47h
Ple absolut de l'auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler, amb unes 150 persones, a la presentació del nou llibre de contes i relats infantils de Núria Julià Fosas, il·lustrat per Elena Boixader Baraut - amb la vectorització d'Eduard Fernández Villatoro -, 14 històries de Rubí.

L'autora dels contes va explicar que tenia preparat el llibre ja fa uns tres anys, però que no trobava ningú que l'il·lustrés, i aleshores va contactar amb Elena Boixader, carnissera de professió, per fer-li la proposta. "Li vaig dir un dijous, i el dilluns següent no només em va contestar que sí, sinó que ja tenia més de trenta dibuixos fets", va relatar.

Julià, molt satisfeta de la publicació d'aquest llibre, que considera que és "una manera de cuidar i estimar la ciutat", va rebre també la felicitació d'un membre del Consell Consultiu de la Gent Gran, ja que considera que serà una eina molt útil per a les sessions que fa la gent gran amb la canalla, de relacions intergeneracionals.

 

Els personatges que apareixen a «14 Històries de Rubí» Foto: Marta Casas


I és que 14 històries de Rubí, adreçat a nens i nenes de 3 a 6 anys, explica part de la història local a través de personatges molt coneguts, com el Bòjum, el gat mexicà del carrer Sant Jaume, dissenyat per Pep Borràs, la roba de l'Esbart Dansaire, el gegantó Galderic o els capgrossos Drac i Sol... 


Tots aquests personatges també van fer acte de presència a l'auditori de la biblioteca, durant la presentació, i en acabat tots els assistents van poder gaudir d'un esmorzar de coca i xocolata

El llibre, que ha comptat amb el patrocini de Robin Hat, Edeon.net, Figueres Capmany, Ambes Advocats, MarGa&Suite 601, Digital6 i Garden La Noguera, ja es troba a la venda per 15 euros a les llibreries L'ombra El Racó del Llibre i també al Digital6.
 

Núria Julià signant llibres Foto: Marta Casas