Prop de 2.000 llars de Rubí han rebut ajuts per fer front a les despeses d'habitatge

En total s'han rebut 2.174.300 euros de diferents administracions durant l'any 2021

La ciutadania ha rebut més de dos milions d'euros en ajuts a l'habitatge
La ciutadania ha rebut més de dos milions d'euros en ajuts a l'habitatge | Xavier Olmos (Ajuntament de Rubí)
Redacció
23 de febrer del 2022
Actualitzat el 25 de febrer a les 16:07h
Prop de 2.000 llars de Rubí van rebre, durant el 2021, fins a 2.174.300 euros en ajuts i subvencions a l'habitatge provinents de diverses administracions. El gruix dels ajuts van ser per al pagament del lloguer, amb un total d'1.553.663 euros del fons del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Pel que fa a la Generalitat de Catalunya, va destinar 254.453 euros en ajuts a situacions d'especial urgència a persones que estan en risc de pèrdua de l'habitatge per impossibilitat de pagar el lloguer o per deute hipotecari. 

Finalment, l'Ajuntament de Rubí va dedicar 292.808,91 euros a diverses modalitats d'ajuts a l'habitatge per a famílies o persones en situació de vulnerabilitat: solucions habitacionals d'emergència, despeses relacionades amb l'habitatge i pagament dels subministraments bàsics de la llar - a aquests, cal sumar-hi els 61.325 euros del fons econòmic social acordat amb Agbar.

Segons ha explicat la regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, els ajuts al lloguer i l'atenció a les necessitats d'habitatge de les persones vulnerables són un dels objectius que es concreten i quantifiquen en el Pla local d'habitatge, i "avui podem dir que, sis mesos després de la seva aprovació, hem superat amb escreix el nombre de llars receptores d'aquests ajuts" que es fixaven.

L'Ajuntament ja treballa per ampliar les línies d'aquests ajuts, amb l'objectiu que qui ho necessiti no en quedi exclòs.