1 de 10
medi ambient

Empreses del Vallès Occidental estudien incorporar la biomassa com a font d'energia

Una seixantena de representants d'empreses i entitats locals han participat a una jornada organitzada pel Consell Comarcal, el Clúster de Bioenergia i l'Ajuntament de Rubí

El Centre Logístic de Biomassa Forestal | CCVOC
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 24 de febrer de 2022 a les 14:28 |
El Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb la representació de Carles Rodríguez com a vicepresident de l'ens, ha participat a la I Jornada Indústries per l'acció climàtica i la inserció social a partir de la biomassa, organitzada pel Clúster de Bioenergia de Catalunya amb la col·laboració del Consell i l'Ajuntament de Rubí. Es tracta d'un treball per la descarbonització de la indústria de la comarca i per un canvi de model energètic.

A la jornada hi han assistit una seixantena de participants d’empreses i entitats locals de comarques de la demarcació de Barcelona, entre les quals Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès, Rubí i Castellbisbal.


Carles Rodríguez ha agraït als municipis de la comarca la seva implicació en el projecte i ha instat a treballar conjuntament per aconseguir un model energètic sostenible, i ha fet una crida a les empreses a "sumar-se al canvi, a ser impulsores de la transició energètica, a ser partícips del canvi de model", i ha posat a disposició de totes les empreses el suport de l'Agència d'Energia del Vallès Occidental.

Actualment a Catalunya ja hi ha una quarantena d'indústries que s'abasten amb biomassa forestal, però el potencial és molt més elevat.


El Consell Comarcal treballa des de l'any 2012 en el projecte Boscos del Vallès per fomentar aquesta gestió sostenible dels boscos, que concilia el creixement econòmic local, l'ocupació, l'estalvi energètic i econòmic, el respecte pel medi natural i el progrés social. La indústria, com a gran consumidor d’energia amb molt pes a la comarca, és clau per contribuir al canvi de model energètic sostenible que s’imposa per assolir la transició ecològica.

 

Participació