successos

Tres detinguts d'un clan dedicat al robatori de mercaderies a camions

Actuaven en zones de descans, bàsicament del Vallès, i en una altra de la Zona Franca

per A.H., Sabadell, Catalunya | 24 de febrer de 2022 a les 17:56 |
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Josep M Montaner
Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 17 de febrer, tres homes, amb edats compreses entre els 23 i 41 anys, per presumptament formar part d'una organització criminal especialitzada en el robatori de les mercaderies que transporten els camions. A més, també els hi ha atribuït una suposada vinculació amb l'apropiació de vehicles d'alta gamma i furgonetes.

Segons la policia catalana perpetraven els assalts amb el conegut mètode teloner, és a dir, aprofitaven que els conductors pernoctaven en àrees de descans o les habilitades per aquests vehicles pesants i sostreien la càrrega. A més, es movien amb turismes de gran cilindrada i capacitat per fugir ràpidament dels llocs.


En aquest sentit, els Mossos han destacat que per l'ús d'aquests vehicles, ràpids i imponents, podien "envestir" cotxes policials, tal com va passar a Ripollet, on en ser sorpresos per patrulles locals van marxar enduent-se els vehicles per endavant.

La investigació ha destacat que s'han trobat "evidències suficients" per relacionar aquest grup amb, com a mínim, set robatoris de vehicles i furgonetes i cinc de material que transportaven camions a diverses àrees de servei, bàsicament del Vallès i una de la Zona Franca de Barcelona. El valor del gènere que es van emportar puja als 60.000 euros. A més, s'han recuperat dues motos i quatre cotxes abandonats que haurien fet servir.


Els tres arrestats, acusats dels delictes de pertinença a un grup criminal i sospitosos d'apropiar-se turismes d'alta gamma i robar a l'interior dels vehicles pesants, van passar a disposició judicial el passat 18 de febrer i tots tres van quedar en llibertat amb càrrecs. Tot i així, els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta per trobar "més fets atribuïbles" aquest clan i no han descartat més detencions.

 

Participació