Rubí Solidari convoca una concentració contra la guerra a Ucraïna

El ple municipal va aprovar una declaració de condemna a l'agressió de Rússia a Ucraïna

Guerra a Ucraïna
Guerra a Ucraïna | Europa Press
Redacció
25 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:09h
Rubí Solidari ha convocat una concentració per aquesta tarda, a les 18.30h a la plaça de l'Ajuntament, per demanar l'alto al foc i una desescalada militar a Ucraïna, després que Rússia hagi envaït el país i la guerra ja hagi provocat desenes de morts.

 
L'entitat s'adhereix a les recomanacions del centre Delàs d'Estudis per la Pau, que reclama reconduir el conflicte a la via diplomàtica, avançar cap a la creació d'una zona lliure d'armes nuclears, abandonar la via OTAN i descartar qualsevol tipus de sanció que pugui causar un mal indiscriminat a les poblacions d'ambdós països, i enfortir la relació d'interdependència entre Europa i Rússia.

Ahir a la tarda, el ple de l'Ajuntament de Rubí va aprovar una declaració institucional de condemna de l'agressió russa al país ucraïnès, un "atac injustificable i una inadmissible violació del dret internacional". Els regidors i regidores, doncs, han enviat un missatge de solidaritat a la ciutadania, col·lectius i institucions ucraïneses, i han acordat demanar a la Unió Europea que adopti un paper de mediació per "preservar la vida i els drets humans del poble ucraïnès".

Altres notícies que et poden interessar