1 de 10
salut

L'Ajuntament recorda que cal comunicar la tinença d'aus de corral per a l’autoconsum

En les últimes setmanes s'han detectat tres focus de la grip aviar

Gallines | ACN
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 28 de febrer de 2022 a les 14:32 |
L'Ajuntament de Rubí ha recordat que tots els particulars que tinguin aus de corral per a l'autoconsum han de comunicar l'activitat a la Generalitat de Catalunya, després que en les últimes setmanes es detectessin tres focus del virus de la grip aviar a diversos punts de Catalunya - el Segrià i l'Alt Empordà. L'activitat s'ha de comunicar a l'Oficina Comarcal del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Consum.

Així mateix, és important notificar qualsevol sospita de la malaltia provocada pel virus de la grip aviar (IAAP H5N1). Els símptomes que podrien ser senyal d'infecció són una disminució del consum de pinso i aigua superior al 20%, una disminució de la posta superior al 5% durant més de dos dies consecutius, una mortalitat superior al 3% durant una setmana o qualsevol signe clínic o lesió post mortem sospitós d'influència aviar.


Les administracions també alerten que cal extremar les mesures de bioseguretat, sobretot evitar el contacte directe i indirecte de les aus de corral amb aus silvestres, i protegir, netejar i desinfectar correctament tot allò que hagi d'entrar en contacte amb aquestes aus de corral.

 

Participació