Triomf de l'esport i la il·lusió al Torneig de futbol inclusiu del CEF Can Mir

El club assegura que és l'esdeveniment "amb més participació de la història" de l'entitat

Imatge d'un partit del Torneig de futbol inclusiu del CEF Can Mir
Imatge d'un partit del Torneig de futbol inclusiu del CEF Can Mir | Cedida/AUP
Redacció
01 de març del 2022
Actualitzat a les 14:01h
Aquest diumenge, el CEF Can Mir ha celebrat el 3r Torneig de futbol inclusiu que organitza el club, una "jornada meravellosa i plena d'emocions" en què els protagonistes van ser els nens i nenes amb diversitat funcional que van poder gaudir amb molta passió de la seva afició, el futbol. A més, ho van fer acompanyats d'una assistència multitudinària, "l'esdeveniment amb més participació de la història del club", com expliquen els responsables de l'entitat. 

Més de 300 persones, entre esportistes, famílies, representants institucionals, entitats, voluntaris i públic en general van poder gaudir d'una jornada "inoblidable" a la seu del CEF Can Mir, que va acollir cinc enfrontaments al llarg del matí. 

Tot i que des del club consideren que "els campions són tots", el camió per resultats al camp va ser el sènior del CEF Can Mir - Horitzó, mentre que el subcampió va ser el UDV Guerreros de Viladecans "A". En la categoria infantil, va ser el Viladecans qui es va endur el trofeu de campió, mentre que el CEF Can Mir - Cromosuma va quedar subcampió. 
 

El tercer classificat d'aquesta categoria va ser el CEF Can Mir-RubiTEA, i el quart, els Invencibles Sant Cebrià

"Un impacte emocional i anímic molt positiu"
Per al club, el més important ha estat constatar que, per als nens i nenes participants, el fet de jugar partits té "un impacte emocional i anímic molt positiu": dels sis equips participants, per a quatre era la primera vegada que jugaven un partit de futbol més enllà dels entrenaments.

Cal destacar, també, la feina de l'arbitratge: l'Eusebi, de la Federació Catalana de Futbol, va fer una gran tasca pedagògica i tècnica amb els jugadors. "Impressionant", afirmen els responsables del CEF Can Mir sobre la feina d'aquest veterà col·legiat.

Per al club, aquest esdeveniment va ser "una oportunitat per mostrar que, sent una entitat modesta en recursos, podem fer realitat el #FutbolPerATothom", i per això animin a altres entitats de la ciutat a comprometre's amb les persones més vulnerables, més enllà del palmarès o les qüestions estrictament esportives.

A més, la jornada certifica que "comencem a ser un referent del futbol inclusiu i integrador al nostre país, però ens agradaria ser un més". Sens dubte, aquest diumenge s'ha demostrat la capacitat de l'entitat per aquesta convocatòria: "l'atenció que vam oferir als nostres visitants, la seriositat i la solvència organitzativa que hem dut a terme abans i durant l'esdeveniment" han estat les claus de l'èxit d'aquesta jornada. Tot plegat, apunten, no hauria estat possible sense la col·laboració dels voluntaris i voluntàries de l'entitat.
 

Un jugador rep un trofeu al torneig de futbol inclusiu del CEF Can Mir Foto: Cedida/AUP


El club també agraeix la presència de representants de tots els grups municipals del ple, i també de partits que actualment no tenen representació institucional. "Ho valorem com a molt rellevant, i un reconeixement dels representants del poble cap a la tasca que fem al CEF Can Mir", diuen. 

Els responsables del club també van aprofitar l'avinentesa per compartir l'evolució de l'entitat, els projectes, carències i necessitats amb l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i especialment del projecte de millora de les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal Can Mir

Agraïm i destaquem l’assistència de representants de tots els grups municipals del Consistori, així com d’altres que no tenen representació institucional. Ho valorem com a molt rellevant i un reconeixement dels representants del poble cap a la tasca que fem al CEF Can Mir. També, i molt especialment, a l’Alcaldessa de Rubí, Anna Maria Martínez i als membres de l’equip de govern municipal, amb els que vam tenir l’oportunitat de compartir l’evolució de la nostra entitat, els nostres projectes, les nostres carències i necessitats, i els aspectes relatius al desenvolupament del projecte de millora de les instal·lacions del ZEM Can Mir, "un somni que poc a poc es va convertint en realitat".