Rubí torna a clamar «No a la guerra» i activa la solidaritat amb el poble ucraïnès

Associacions de la ciutat impulsen campanyes de recollida d'aliments, material sanitari i roba; l'Ajuntament reactiva la campanya "Gràcies, Rubí"

L'Ajuntament de Rubí, il·luminat amb la bandera d'Ucraïna
L'Ajuntament de Rubí, il·luminat amb la bandera d'Ucraïna | Marta Casas
Redacció
03 de març del 2022
Actualitzat el 04 de març a les 15:37h
Aquest divendres, a les 18.30h, hi haurà una nova concentració per reclamar el fi de la guerra a Ucraïna. Com va anunciar Rubí Solidari divendres passat, les concentracions es reproduiran cada divendres a la tarda mentre duri el conflicte. 

A més, han començat a sorgir iniciatives solidàries, com la de l'Espai Cultural Francesc Alujas recull aliments, roba i material sanitari per enviar als refugiats ucraïnesos. Cada dia, de 10h a 13h i de 17h a 20h, i fins al pròxim divendres, 11 de març, a l'espai s'hi pot fer entrega d'antiinflamatoris, benes, tisores mèdiques, guants de làtex, xeringues, torniquets; mantes i sacs de dormir, roba d'abric, impermeables, paravents, roba interior tèrmica, guants, gorres; arròs, pasta, cafè, te, cacau, llet en pols, xocolata, galetes, fruits secs i menjar envasat en llauna; bolquers, tovalloletes humides, biberons, compreses i tampons. Tot el material recollit s'enviarà als punts de recollida a Barcelona.

Per altra banda, l'Associació Esportiva Terranova també ha engegat una campanya de recollida d'alimentació infantil (llet en pols, farinetes, biberons, bolquers), material sanitari (aigua oxigenada, antisèptics, sèrum fisiològic, esparadraps, cotó, benes, guants...), alimentació (llaunes de conserva, fruits secs, xocolata, barretes energètiques, galetes...), i altres tipus de material com sacs de dormir, mantes, roba d'abrigar, botes, llanternes o productes d'higiene personal i femenina. El lloc de recollida és la seu de l'associació, situada al carrer Handbol 1-6, el dissabte dia 5 i el diumenge dia 6 (d'11.30h a 14h i de 16.30h a 19h) i el dimarts, dia 8 (de 17h a 20h).

Per la seva banda, l'Ajuntament de Rubí ja ha tramitat una donació de 10.000 euros a la campanya de suport a les persones víctimes del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna engegat pel Fons Català de Cooperació. Els comptes són oberts perquè tota la ciutadania hi pugui fer aportacions: ES91 0182 6035 4102 0160 8531ES79 2100 3200 9625 0002 9627. Al concepte s'hi ha de fer constar Campanya 3699-Crisi Ucraïna-Rubí.

I és que la majoria de les organitzacions en contacte amb el conflicte bèl·lic demanen principalment ajuda econòmica. Els diners es destinaran a subvencionar projectes d'assistència en les rutes de fugida, cobrir necessitats bàsiques, desplegar un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès, accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida... a més, seran projectes executats per entitats humanitàries i solidàries

L'Ajuntament, però, també ha activat dos punts de recollida de materials - roba i aliments de llarga caducitat, principalment - a l'edifici de l'Ajuntament (de 8h a 20h) i a l'edifici Rubí Forma (de 9h a 20.30h). A més, el Consistori recorda que la ciutadania es pot inscriure a la borsa de voluntariat de Rubí si té previst col·laborar en cas d'arribada de persones refugiades a la ciutat o per col·laborar en campanyes i accions vinculades al conflicte que impulsen les entitats de la ciutat.

El ple municipal de Rubí del passat dijous, 24 de febrer, una declaració institucional contra la guerra a Ucraïna, i des de l'Ajuntament s'ha fet una crida a participar en les manifestacions per la pau que convoca Rubí Solidari.