Rubí presenta el projecte d’una app per a persones amb diversitat funcional al MWC

L'aplicació, "Al teu costat", va ser la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2020

Ana María Martínez presenta l'aplicació per a persones amb diversitat al WMC
Ana María Martínez presenta l'aplicació per a persones amb diversitat al WMC | Ajuntament de Rubí
Redacció
03 de març del 2022
Actualitzat a les 15:25h
Rubí ha estat present aquest dijous al Mobile World Congress (MWC) per presentar el projecte de l'aplicació Al teu costat, que va ser la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de l'any 2020. Es tracta d'una aplicació per a dispositius mòbils que vol donar servei a persones amb diversitat funcional i les seves famílies, i també a les entitats i serveis que treballen en aquest àmbit. L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha estat l'encarregada de presentar el projecte a l'àmbit social de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Al teu costat és una "potent eina tecnològica" que permetrà informar de les activitats que organitzen les diferents entitats socials per a les persones amb discapacitat, i alhora genera un espai de relació i consulta, per poder empoderar les persones amb diversitat funcional i les seves famílies, millorar els serveis públics i els recursos adreçats a aquest col·lectiu, i donar visibilitat a la diversitat funcional.

Un cop es posi en marxa, l'aplicació es gestionarà des de les entitats socials de l'àmbit i de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional de Rubí, i tot i que els usuaris principals seran les persones amb discapacitat, disposarà d'una zona oberta on tothom portà accedir a publicacions sobre l'àmbit que facin tant les entitats com l'Oficina. A la zona privada, hi haurà un apartat interactiu de suggeriments, necessitats i oferiments, així com un xat unipersonal. Tota l’aplicació es programarà amb codi obert, de manera que qualsevol entitat social o administració pública podrà aprofitar el coneixement i la inversió de l’Ajuntament de Rubí.

Ana María Martínez ha aprofitat l'avinentesa per remarcar el compromís municipal amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, i ha afirmat que Rubí ha dut a terme "polítiques socials que, en molts casos, han estat pioneres". Entre les accions de suport de l'Ajuntament n'ha destacat la creació de la Taula de la Diversitat Funcional i de l'Oficina de la Diversitat Funcional, a més de l'aprovació d'un Pla d'atenció integral a les persones amb diversitat funcional i discapacitat. "Les administracions públiques tenim el deure d'integrar i aprofitar el potencial que ofereix la tecnologia, de preveure possibles escenaris, dissenyar polítiques a mida de les necessitats de la societat i dotar-les de recursos", ha afegit l'alcaldessa.

L’Ajuntament de Rubí ha estat convidat a participar al congrés de la comunicació mòbil per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en un espai pensat per presentar projectes i apps relacionades amb l’atenció i l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. El Consistori hi ha intervingut al costat de l’Ajuntament de Barcelona, Salut Mental Catalunya i la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA).