La segona concentració pel «No a la guerra» aplega uns 200 veïns a Rubí

Rubí Solidari s'ha adherit al manifest de la plataforma Aturem la guerra

Un símbol de la pau fet amb flors de la Font del Ferro ha presidit la concentració
Un símbol de la pau fet amb flors de la Font del Ferro ha presidit la concentració | Marta Casas
04 de març del 2022
Actualitzat a les 19:29h
Rubí ha tornat a respondre a la crida mobilitzadora contra la guerra a Ucraïna aquesta tarda. El segon divendres de concentració, que ha aplegat prop de 200 persones, ha comptat amb la presència de representants de la política municipal i de l'alcaldessaAna María Martínez que ha llegit una declaració institucional en favor de la pau i de la via diplomàtica per resoldre el conflicte. També ha fet un recordatori de les iniciatives solidàries que s'estan duent a terme a la ciutat. 

Per la seva banda, José Luis Navarro, membre de Rubí Solidari, ha llegit el manifest de la plataforma Aturem la guerra, que condemna l'agressió militar del govern rus contra la població civil fruit de la tensió acumulada en els darrers vuit anys, i reitera la solidaritat amb les víctimes del conflicte, per a les quals reclamen que es garanteixi l'assistència humanitària i la protecció internacional, a més d'exigir als governs de la Unió Europea que dediquin "tots els seus esforços al seu abast, per la via de la negociació, solidaritat econòmica i propostes pacificadores, un cessament integral de les hostilitats". 

"No hi ha solució militar possible: cal rebutjar el model de seguretat hegemònic militar mundial, i de l'OTAN en particular", conclou el manifest. 

Abans de finalitzar la concentració, el portaveu de Rubí Solidari Josep Maria Pijuan ha animat els assistents a recollir un dels tests amb plantes i flors, cedides per la Finca Font del Ferro que s'han col·locat a la plaça formant un símbol de la pau, i fer una aportació econòmica que l'entitat farà arribar a les organitzacions que treballen sobre territori ucraïnès.

Per altra banda, dilluns hi haurà una reunió de la Taula de Cooperació i Solidaritat de Rubí que consensuarà les pròximes accions a dur a terme, però en principi es continuarà amb les concentracions els divendres a la tarda (18.30h) fins que es compleixi amb el No a la guerra