Rubí organitzarà una jornada sobre la cultura de la pau i un punt de trobada de veïns d'origen ucraïnès

Les entitats deixen de recollir material per enviar a Ucraïna, i prioritzen les donacions econòmiques

El Consell de Cooperació s'ha reunit aquest dilluns de manera extraordinària
El Consell de Cooperació s'ha reunit aquest dilluns de manera extraordinària | Ajuntament de Rubí
Redacció
09 de març del 2022
Actualitzat a les 10:32h
El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional per al Desenvolupament es va reunir dilluns i, entre altres qüestions, va decidir treballar per preparar una jornada de foment de cultura de la pau, així com facilitar un espai de trobada entre veïns i veïnes d'origen ucraïnès de la ciutat.

En la reunió hi ha participat l'alcaldessa i presidenta del Consell, Ana María Martínez; la regidora de Cooperació, Elena Montesinos, i representants de diversos grups municipals: Moisés Rodríguez (PSC), Montse Soler (ERC), Toni Garcia (Veïns per Rubí), Joan Manuel Ardura (AUP), a més de personal tècnic de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania. Per part de les entitats socials hi van ser presents Harouma Camara (ACSPROSC), Ferran Folgado i Lídia Tovar (EIRENE), Susana Agüera (Enginyers Sense Fronteres), Reme Gómez (Fundació Vicente Ferrer), Núria Ribera i Josep Maria Pijuan (Rubí Solidari), Núria Julià (Sonrisas de Bombay) i Pablo López (Rubí Acull).
 
A més, Andrea Gabernet, de la Fundació APIP-ACAM, i Elena Maya, de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), han traslladat als i les membres del consell la situació a Ucraïna i l’última hora dels dispositius d’acollida que s’estan habilitant a Catalunya per donar resposta a la crisi.

Els membres del govern van recordar que les organitzacions en contacte amb el conflicte bèl·lic demanen que l'ajuda sigui principalment econòmica, i van recordar els dos comptes habilitats pel Fons Català de Cooperació, als quals es poden fer aportacions, fent constar al concepte 3699-Crisi Ucraïna-Rubí: ES91 0182 6035 4102 0160 8531ES79 2100 3200 9625 0002 9627. L’Ajuntament de Rubí ja ha tramitat una primera aportació de 10.000 euros, provinent del fons d’emergència del servei de Cooperació municipal i està cercant altres fórmules per incrementar aquesta donació inicial.

A més, recorden que la ciutadania es pot inscriure a una borsa de voluntariat de Rubí si tenen previst col·laborar en cas d'arribada de persones refugiades a la ciutat o per col·laborar en campanyes i accions vinculades al conflicte. La inscripció a la borsa es pot fer a través de la web municipal o del correu xarxavoluntariat@ajrubi.cat.

Pel que fa a les donacions de material, tant l'Espai Alujas com l'Associació Esportiva Terranova deixaran de recollir-ne seguint les directrius de les organitzacions solidàries i del Fons Català de Cooperació. L'Associació del Terranova encara estarà oberta avui, de 18h a 20h, per acabar de recollir materials, i a partir d'aquí demanen que si algú en vol seguir donant, ho faci als punts habilitats per l'Ajuntament de Rubí (Ajuntament, a la plaça Pere Aguilera 1, en horari de 8 a 20 h, i a l’edifici Rubí Forma, a la rambleta de Joan Miró s/n, en horari de 9 a 20.30 h).
 

L'Associació Esportiva Terranova ja no recollirà més material Foto: Cedida