Arriba la 42a edició del Cros Escolar de Rubí

Per fi es podrà disputar la Cursa de la Dona, que es va programar el 2020 però no s'ha pogut celebrar a causa de la pandèmia

El Cros Escolar del 2019 va aplegar prop de 900 corredors
El Cros Escolar del 2019 va aplegar prop de 900 corredors | Lali Puig - Ajuntament de Rubí
Redacció
10 de març del 2022
Actualitzat el 11 de març a les 16:02h
El pròxim diumenge, 20 de març, el bosc de Ca n'Oriol tornarà a acollir la 42a edició del Cros Escolar de Rubí, després de dos anys d'aturada per la pandèmia; i podrà celebrar la primera Cursa de la Dona, que es va haver de suspendre l'any 2020 per la situació sanitària. Les inscripcions per a les dues competicions, organitzades conjuntament per l'Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí, es podran fer en aquest enllaç fins al 17 de març.

El Cros Escolar és un dels esdeveniments més participatius de l'any, arribant a aplegar prop de 900 corredors en l'edició de l'any 2019. Una activitat amb "molta tradició" i que permet gaudir de l'esport "en un entorn natural privilegiat", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez

La competició consistirà en 13 curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí als circuits habilitats per a l’ocasió. La primera, corresponent a la categoria open, a la qual hi poden participar dones i homes esportistes de totes les edats fora de les categories escolars, s’iniciarà a les 9.15 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2012-2013, està prevista cap a les 13.15 h.

Tots els infants i joves que quedin als tres primers llocs de la classificació general i local de les curses escolars rebran el seu trofeu acreditatiu, i s'entregarà una motxilla als tres primers de la general, i una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes als classificats del quart al desè lloc. Tots els participants a partir del quart lloc rebran una medalla.

Pel que fa a la Cursa de la Dona, que es disputarà a les 11.50h, s'incorpora per primera vegada a la matinal d'atletisme a Ca n'Oriol, forma part de la programació del Dia Internacional de les Dones. Amb un recorregut de 3.300 metres, està pensada perquè hi participin tant dones com homes, evidenciant així el suport de tothom a l'esport femení. Els participants d'aquesta cursa també tindran premi: un trofeu i una motxilla les persones que quedin entre els tres primers llocs, i una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes els que quedin entre el quart i el desè llocs. Les 500 primeres inscrites rebran una samarreta de regal amb el lema Campiones.