Rubí celebra la segona edició de la COLOR Week, del 21 al 27 de març

La setmana del color comptarà amb una desena d'intervencions artístiques, activitats de coneixement i propostes culturals i comercials

El projecte Umbrella Sky Project, una de les intervencions artístiques de la COLOR Week
El projecte Umbrella Sky Project, una de les intervencions artístiques de la COLOR Week | Marta Casas
Marta Casas
15 de març del 2022
Actualitzat el 25 de març a les 15:40h
Arriba la segona edició de la COLOR Week a Rubí. L'esdeveniment organitzat per l'Ajuntament tindrà lloc del 21 al 27 de març i inclourà una trentena d'activitats al voltant de la cultura i el coneixement, les relacions comunitàries i l'espai urbà

La proposta es va estrenar l'any passat en plena pandèmia, amb l'objectiu de celebrar la diversitat de colors que identifiquen la ciutat des d'una perspectiva multidisciplinària i amb l'objectiu de fer-ne partícip tothom. Aquesta setmana d'activitats s'emmarca en la iniciativa COLOR, un projecte de ciutat que es va posar en marxa el 2020 i que té l'objectiu "d'aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats".

La cita es fa el 21 de març, al voltant del Dia Internacional del Color i també el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. A més, coincidirà amb el mes de les Dones i el Dia Mundial del Teatre (27 de març). 

“Totes aquestes commemoracions donen protagonisme a temes que considerem importants a l’hora d’enriquir la conversa sobre el model de ciutat", assegura l'alcaldessa, Ana María Martínez: qüestions com la pluralitat, la convivència dins la diversitat, la creativitat, la visió social de l'urbanisme... 

Per la seva banda, el regidor de Projecció de la ciutat, Moisés Rodríguez, s’ha mostrat il·lusionat per aquesta programació: “Enguany tornarem a donar la benvinguda a la primavera amb un complet programa d’activitats que té aquesta doble vessant que ja apuntava l’alcaldessa: intervencions artístiques i activitats relacionades amb el coneixement, que ens han de tornar a fer sortir al carrer”.

Actuacions a l'espai públic
Durant la COLOR Week es programaran una desena d'intervencions artístiques que transformaran de manera efímera o permanent diversos espais de la ciutat, amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny edRa i artistes locals - Urih i Petados CrewElena CapdevilaReskate Studio i Erb Mon.

També es farà una intervenció al Pinar, on es crearà el camí dels hexàgons de COLOR i ja està en marxa el projecte Umbrella Sky Project, que tenyirà de lila l'illa de vianants durant tot el mes de març.

 
 Activitats de coneixement
A més de les intervencions que donaran color a diversos racons de la ciutat, l'Ajuntament ha programat diverses activitats de reflexió i debat

21 de març | 11.30h
Conferència Conceptualització i creació de les obres de Reskate Studio
Escola d'Art i Disseny edRa

25 de març | 18h
Taula rodona Espai públic amb visió de gènere
A càrrec de Raquel Miralles
Ateneu Municipal

25 de març | 18.30h 
Projecció del documental Medianeras(Gustavo Taretto)
El Celler

26 de març | 11.30h
Taula rodona Colors, art urbà i espai públic
El Celler

SUSPESA
26 de març | 17h

Activitat El tren contra els rumors i els estereotips
Plaça de la Nova Estació

27 de març | 11h
Ruta per l'Street art de Rubí
Plaça Josep Tarradellas

Altres activitats 
Dins d’aquesta setmana, s’inclouen també les activitats culturals que tenen lloc als diferents equipaments municipals, i dues propostes comercials. “El comerç local, el comerç de proximitat, és sempre indicador de la qualitat de vida dels municipis. No pot quedar fora del model de ciutat que perseguim”, ha assegurat Ana María Martínez.

Per una banda, el dissabte 26 de març es farà la R-Outlet, que comptarà amb la participació de més de 40 botigues a l'illa de vianants; i per l'altra, durant la setmana de la COLOR Week, el servei Click & Collect del Mercat Municipal no tindrà costos d'enviament amb una compra mínima de 20 euros.