Totes les intervencions artístiques de la COLOR Week

El projecte transformarà deu espais de la ciutat

Un dels murals de la COLOR Week d'aquest any 2022
Un dels murals de la COLOR Week d'aquest any 2022 | Marta Casas
18 de març del 2022
Actualitzat el 28 de març a les 12:31h
La setmana del 21 al 27 de març, Rubí es tornarà a omplir de COLOR. L'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny edRa i diversos artistes locals, ha programat diverses intervencions artístiques a l'espai públic amb el color com a fil argumental. Algunes de les intervencions seran efímeres i altres seran permanents. 

 
Umbrella Sky Project
Del 28 de febrer a l'1 d'abril
Illa de vianants
Els paraigües tenyiran de lila l'illa de vianants durant tot el mes de març, en commemoració del Dia Internacional de les Dones. Aquesta és una iniciativa del Servei de Comerç per dinamitzar l'illa de vianants que es va posar en marxa l'any 2020.
 
Rubí integra totes les diversitats
Del 14 al 21 de març
Rambleta Joan Miró (al costat de l'Antiga Estació)
Els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny edRa seran els encarregats d'elaborar aquest mural que vol representar que Rubí és una ciutat diversa i reivindicar l'art com a eina de transformació social. 
 

Mural d'Erb Mon
Del 20 al 26 de març
Plaça Pep Rovira

La intervenció del pintor i muralista Erb Mon anirà acompanyada de treballs de jardineria a càrrec de la Font del Ferro, ajudant a fer la plaça Pep Rovira un espai més amable.
 
Mural d'Elisa Capdevila
Del 21 al 25 de març
El Celler

Elisa Capdevila s'encarregarà de pintar la primera fase d'un gran mural a les parets exteriors de la sala annexa del Celler, que serà un homenatge a les dones que van treballar en l'espai dedicat antigament a la viticultura. La segona fase del projecte es farà a l'abril.
 
Mural dels tallers d'Expressió Creativa de l'edRa
22 de març (17.30h)
Plaça de la Nova Estació

Cada estudiant pintarà una gran fulla, una branca, una fruita... amb pintura acrílica, i un cop seca li donarà una imprimació exterior i la retallarà. Totes les peces s'encolaran sobre el mur. Aquesta serà una intervenció artística efímera.

Mural de Reskate Studio
Del 23 de març al 9 d'abril
Jardins de l'Ateneu

El mural que faran els dos components de Reskate Studio, Minuskula (María López) i Jordi Riba, expressarà el concepte de l'equipament com a espai de trobada del teixit associatiu i escenari d'activitats de difusió de la ciència i la cultura.
 

Mural del taller de Serigrafia de l'edRa

Del 21 al 25 de març
Rambleta Joan Miró (pàrquing del Rubí Forma)

Els alumnes del taller de Serigrafia han treballat per parelles el disseny d'aquests murals que es faran a la mitgera del pàrquing del Rubí Forma.

AraArt + diversitat
25 de març
Escola Montessori

El mural anirà a càrrec d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Duc de Montblanc a partir de propostes de nens de 5è de l'Escola Montessori, i comptarà amb la col·laboració d'alumnes de 6è del mateix centre i amb l'assessorament de l'edRa. Tots els alumnes han participat en tres sessions d'aprenentatge sota el títol Ni uniformes ni etiquetes: com mirem la diversitat, per reflexionar sobre el valor positiu de la diversitat i identificar desigualtats i discriminacions per raó de gènere i interculturals.

Mural de Petados Crew
26 i 27 de març i 2 i 3 d'abril
Pont de l'Estatut (carrer Lourdes)

La intervenció consistirà en repintar un dels murs més emblemàtics de la ciutat, el tram del carrer Mare de Déu de Lourdes sota el pont de l'Estatut. La nova obra estarà inspirada en la natura i la primavera.

COLOR al Pinar
Ajornada
Parc del Pinar

Kaligrafics i l'edRa, amb la col·laboració del veïnat, pintaran els hexàgons identificatius del projecte COLOR al parc del Pinar.