La jornada sobre la cultura de la pau al voltant de la guerra d'Ucraïna, aquest dijous

Rubí Solidari i l'Ajuntament col·laboren en l'organització d'aquest esdeveniment

El Consell de Cooperació s'ha reunit aquest dilluns de manera extraordinària
El Consell de Cooperació s'ha reunit aquest dilluns de manera extraordinària | Ajuntament de Rubí
Redacció
28 de març del 2022
Actualitzat a les 21:59h
El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional per al Desenvolupament es va reunir el passat dilluns, 7 de març i, entre altres qüestions, va decidir treballar per preparar una jornada de foment de cultura de la pau, així com facilitar un espai de trobada entre veïns i veïnes d'origen ucraïnès de la ciutat.

La jornada serà el pròxim dijous, 31 de març, i comptarà amb quatre conferències sobre diversos aspectes de la guerra d'Ucraïna: per què s'hi ha arribat, quin és el tractament que en fan els mitjans de comunicació, una mirada pacifista i el negoci de les armes.

Les xerrades començaran a les 17.30h, amb una explicació de Per qu`è s'ha arribat a la guerra?, a càrrec del president honorari del Centre d'Estudis per la Pau J.M. DelàsPere Ortega. A continuació, la doctora en Comunicació Audiovisual especialitzada en periodisme de pau i educomunicació Sònia Herrera parlarà sobre Els mitjans de comunicació en aquest conflicte.

A partir de les 19h, s'oferirà Una mirada pacifista de les guerres, amb la fundadora del Centre d'Estudis per la Pau Delàs, Tica Font; i tancarà la jornada la xerrada Ucraïna: armes, negoci i reptes, a càrrec de Pere Brunet, divulgador científic en l'àmbit de la pau. 

Totes les conferències seran a l'auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.