Restringit el pas de camions a les hores d'entrada i sortida del J.V. Foix

L'Ajuntament també ha instal·lat tanques "new jersey" a l'entrada de l'institut per ampliar el perímetre de seguretat dels alumnes

Tanques a l'entrada del Foix
Tanques a l'entrada del Foix | Ceddia
Marta Casas
24 de març del 2022
Actualitzat el 25 de març a les 7:29h
L'Ajuntament de Rubí ha prohibit el pas de vehicles pesants al llarg del camí de Can Sampere, on hi ha l'institut J.V. Foix, entre les 7.30h i les 8h i entre les 14.15 i les 14.45h, les hores de major afluència d'alumnes per l'entrada i sortida de l'institut. 

Aquest camí uneix l'institut amb el camí d'Ullastrell, que és la via principal de comunicació entre urbanitzacions de la zona oest i el centre urbà. Segons el Reglament General de Circulació, el límit de velocitat per les característiques de la via ha de ser de 30 quilòmetres per hora, tal com està indicat mitjançant senyalització vertical i horitzontal. 

El Servei de Mobilitat i Accessibilitat de l'Ajuntament ha fet diverses inspeccions i aforaments de trànsit durant els dos primers mesos de l'any, i ha comprovat que els vehicles pesants representen un 17% del trànsit de la via, que és d'uns 980 vehicles diaris. Les hores punta del pas de vehicles són de 7 a 8 i de 14 a 15h; de fet, de 7 a 9h es registra un 24% del total dels camions diaris, el 15% dels quals circulen a més de 30 km/h. 

A més de restringir el trànsit de camions en determinats horaris, s'han col·locat unes tanques new jersey a l'entrada del centre educatiu per ampliar el perímetre de seguretat dels estudiants.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament ha complert una de les demandes de la Plataforma per la pacificació del Camí d'Ullastrell, tal com ha reivindicat la mateixa plataforma a través de les xarxes socials. Recordem, a més, que fa unes setmanes es va produir un atropellament d'una alumna a la sortida de l'escola, precisament per part d'un dels camions que circulen per aquesta via.