Rubí es dota d’un nou recurs habitacional per a persones refugiades

Ana María Martínez: "Som una ciutat d'acollida i acollidora, i això és el que volem continuar sent"

Refugiats surten d'Ucraïna
Refugiats surten d'Ucraïna | Joan Mateu Parra / ACN
Redacció
25 de març del 2022
Actualitzat a les 9:51h
Aquesta setmana s'ha posat en marxa a Rubí un nou recurs habitacional per acollir persones refugiades, gestionat per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) en col·laboració amb l'Ajuntament de Rubí, que té capacitat per a cinc persones que arribin a la ciutat i no puguin accedir al Programa Estatal de Refugi. Amb aquest recurs es facilita el seu procés d'integració i acollida.

L'accés a les places s'estableix en una comissió mixta formada per membres de la CCAR i l'Ajuntament i té en compte la valoració social de cada cas i el pla de treball que s'estigui fent des del Punt d'Informació i Orientació en Protecció Internacional (PiO)

El PiO ofereix assessorament especialitzat en matèria d'asil i contribueix a identificar i orientar els veïns que potencialment puguin ser sol·licitants de protecció internacional, i atén persones susceptibles de sol·licitar asil o refugi que no hagin pogut accedir al programa estatal. L'atenció es fa a les oficines del carrer General Prim, 33-35 (2a planta), els dimarts i dimecres de 16h a 19h.

La posada en marxa del nou recurs habitacional suposa un pas més en la col·laboració entre l’Ajuntament de Rubí i la CCAR, que va començar el novembre de 2019. "Som una ciutat d'acollida i acollidora i això és el que volem continuar sent", ha manifestat l'alcaldessa, Ana María Martínez.