En Comú Podem demanarà el suport del ple a la nova Llei de Barris Verds

La segona moció que presenten els Comuns és per convertir la SAREB en un instrument per garantir el dret a l'habitatge, així com definir els mecanismes de cessió als Ajuntaments

Els regidors d'En Comú Podem amb el diputat Marc Parés
Els regidors d'En Comú Podem amb el diputat Marc Parés | Marta Casas
30 de març del 2022
El diputat d'En Comú Podem Marc Parés ha visitat el barri d'El Pinar de Rubí aquest dimarts, un dels barris susceptibles de rebre finançament de la futura Llei de Barris Verds, que el seu grup parlamentari ha portat al Parlament i que es troba en la fase inicial de la tramitació. El grup municipal d'En Comú Podem presenta una moció per demanar l'elaboració d'una llei de millora urbana, social i ambiental de barris i viles.

I és que el context d'emergència climàtica i postpandèmic fa que "tinguem noves necessitats" i que calgui "corregir i millorar" aspectes de l'antiga llei, que entre d'altres va comportar la construcció del Centre Cívic La Cruïlla. Ara, la nova Llei de Barris Verds va més enllà i proposa entrar als habitatges, amb una qüestió essencial com és l'eficiència energètica, per tal que la transició ecològica també arribi als barris més vulnerables.

La transició ecològica és un dels eixos, però el que demanen els Comuns és que hi hagi programes d'intervenció integral, acompanyades de polítiques urbanes i socials. A més, cal que les actuacions que es desenvolupin tinguin finançament de manera continuada i es vagin mantenint.

La Llei també definirà les característiques dels barris que se'n podran veure beneficiats, com ha explicat Andrés Medrano, que en general seran barris concebuts amb mentalitat de polígon o amb parcs d'habitatge envellits, però també tindran en compte altres característiques com l'estructura social, la taxa d'atur, la presència de col·lectius... 

Destinar els pisos de la SAREB a persones vulnerables
La segona moció que presenten els Comuns és per convertir la SAREB en un instrument per garantir el dret a l'habitatge, així com definir els mecanismes de cessió als Ajuntaments. En Comú Podem demana a l'Estat que la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària sigui una nova eina per garantir l'accés a l'habitatge, i que la gestió de la societat estigui sota control públic.