1 de 10
cuap

El conseller de Salut descarta, ara com ara, la construcció de l'Hospital de Rubí

Argimon ha inaugurat aquest matí el nou CUAP, ubicat al carrer Prat de la Riba i gestionat per Mútua Terrassa

El conseller i l'alcaldessa visiten les instal·lacions del nou CUAP | Departament de Salut
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 30 de març de 2022 a les 15:05 |
El conseller de SalutJosep Maria Argimon, ha inaugurat aquest migdia el Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP), que porta en funcionament des del mes de gener de 2021 i que és "un equipament llargament esperat", segons ha dit el conseller; i que permet "una més i millor atenció als veïns del municipi". El dispositiu es troba a les dependències del CAP Rubí, al carrer Prat de la Riba, amb entrada independent per la part posterior de l'edifici.

Tal com han informat els diversos mitjans de comunicació locals, el conseller ha descartat, per ara, la construcció de l'Hospital Vicente Ferrer: "sé que les necessitats són moltes, però els recursos són molt limitats. Jo faig una crida per destinar més recursos, no perquè sí, sinó perquè necessitem invertir més", com recull el Diari de Rubí. Segons el mateix mitjà, també es descarta la possibilitat de convertir l'Hospital General de Catalunya en l'hospital públic de referència de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal; tot i que ha assegurat que "va ser una opció real".


El nou equipament de Rubí està obert les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, i atén urgències de baixa i mitjana complexitat. Compta amb una plantilla de 38 professionals i, en el temps que porta funcionant ha atès una mitjana de 70-80 visites els dies laborables i 120 els caps de setmana i festius. Les noves instal·lacions incorporen 6 boxs d'observació1 box d'aturades i 4 consultes - una d'elles, per fer el triatge. A més, pot fer analítiques i radiografies les 24 hores.

El CUAP de Rubí se suma al que es va obrir a mitjan desembre a Sant Cugat, tots dos gestionats per Mútua Terrassa, i formen part del desplegament del Pla nacional d'urgències (PLANUC) al Vallès Occidental.


Protesta de la plataforma Rubí Sanitat


Diverses persones vinculades al Moviment per unes Pensions Públiques i la plataforma Rubí Sanitat han fet un petit acte de protesta davant de l'Ajuntament, amb motiu de la recepció institucional del conseller a la casa consistorial. La plataforma ja ha mostrat en moltes ocasions el seu descontent pels serveis del nou CUAP i pel fet que aquest sigui de gestió externalitzada, i concretament per part de MútuaTerrassa. 
 

Protesta de Rubí Sanitat a la porta de l'Ajuntament Foto: Cedida/MPPD


Altres notícies que et poden interessar 

També hauries de llegir
Fa 86 setmanes

Descontent al voltant del nou CUAP a Rubí

Participació