Totes les qüestions que es debatran al ple de març de Rubí

Els grups municipals presentaran fins a set mocions

La sala de plens de l'Ajuntament de Rubí
La sala de plens de l'Ajuntament de Rubí | Localpres
Redacció
31 de març del 2022
El ple municipal de Rubí corresponent al mes de març té un ordre del dia llarg, de 38 punts, incloses sis mocions dels grups municipals - i una que entrarà per urgència, referent al conflicte del Sàhara, si no hi ha canvis d'última hora.

La sessió començarà amb una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. A la part resolutiva, els punts més destacats seran l'aprovació del II Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament de Rubí, que estarà en vigor fins a l'any 2024 i el II Pla Local de Salut.

El ple també aprovarà fins a cinc modificacions pressupostàries en diferents modalitats - de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit, i diversos punts relatius a contractes municipals: el de servei de manteniment i control de la qualitat dels espais verds, de l'arbrat i les palmeres i de les àrees de jocs infantils del municipi, del servei de neteja de col·legis públics i dependències municipals (segona pròrroga) i el d'ajuda domiciliària (requeriment previ a l'adjudicació).

Pel que fa a ordenances i reglaments, s'aprovaran inicialment les bases específiques reguladores dels ajuts de l'Ajuntament per afavorir l'accés a l'habitatge de lloguer a persones joves i famílies monoparentals, i també l'ordenança de mobilitat i el reglament de l'aparcament regulat en calçada

Finalment, s'aprovarà de manera inicial el projecte d'ampliació de l'aparcament a Can Fatjó i una modificació provisional del PGO en l'àmbit de Vallès Parc

Set mocions
Els grups municipals presentaran fins a sis mocions, a més de la d'urgència relativa al conflicte del Sàhara a petició de l'entitat Rubí Solidari

Dues de les mocions tenen a veure amb la salut mental: per una banda, ERC reclamarà mesures de prevenció, detecció i suport a la salut mental del jovent - un text proposat pel Jovent Republicà de Rubí - i, per l'altra, Cs presenta un text per millorar l'atenció dels problemes de salut mental infantojuvenils i per l'elaboració d'un ple contra el suïcidi juvenil. Cs també proposarà, en una altra moció, la implementació de bons d'esport

També té relació amb el jovent, tot i que en un altre àmbit, la proposta de l'AUP perquè l'Ajuntament desenvolupi polítiques públiques i estables en matèria d'oci nocturn juvenil.

En Comú Podem, amb el suport del PSC, demanarà el suport del ple a la nova Llei de Barris Verds, i en solitari, la transformació de la SAREB en un instrument per garantir el dret a l'habitatge. 

Finalment, la Junta de Portaveus ha acordat donar suport a la moció proposada per la Plataforma per la pacificació del Camí d'Ullastrell, que recull totes les demandes d'aquesta amb relació al trànsit de camions per la zona.