1 de 10
LITERATURA

L'intens diàleg entre Jordi Cuixart i Gemma Nierga omple la Biblioteca de gom a gom

La periodista Gemma Nierga ha presentat el llibre "Tres dies a la presó: un diàleg sense murs"

per Marta Casas / Carla Serra, 22 de març de 2019 a les 11:20 |
Aquest article es va publicar originalment el 22 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La periodista Gemma Nierga ha presentat Tres dies a la presó: un diàleg sense murs. El llibre plasma un diàleg "intens, dur i crític" entre l'autora i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en què reflecteix els seus pensaments i que el permet explicar-se després de 17 mesos a la presó.  


La presentació també ha comptat amb la presència de l'actual portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, el qual ha explicat que la voluntat de Cuixart és buscar persones que vulguin fer de pont per transmetre els seus ideals i la seva manera de pensar. És per aquest motiu que el president va escollir Nierga per fer-ho. 

Gemma Nierga assegura que aquesta oportunitat li ha permès conèixer Òmnium, conèixer aquesta realitat que està vivint el president de l'entitat i, a més, guanyar un amic, un home rotund en les seves conviccions i que s'enfronta a la vida amb molta positivitat i pacifisme: "La paraula violència no cap quan parles d'en Jordi Cuixart, és impossible".


La Biblioteca de Rubí s'ha omplert de gom a gom durant la presentació, un privilegi que tan sols han tingut tres ciutats més: Madrid i Barcelona com a capitals i Santa Perpetua de la Moguda, població natal de Jordi Cuixart.

 

Participació