VÍDEO | Prop de 800 infants de 4t de primària participen a la Cantata Escolar

Han interpretat nou cançons, sota la direcció d'Anna Puigneró, mestra de música de l'Escola 25 de setembre

El Castell acull la 8a Cantata Escolar de Rubí
El Castell acull la 8a Cantata Escolar de Rubí | Localpres
Redacció
06 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:24h

Gairebé 800 nenes i nens de 4t de primària de pràcticament totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han participat aquest dilluns a la 8a Cantata Escolar a l’amfiteatre del parc del Castell. Sota el títol Càmping qui pugui!, les nenes i nens han interpretat nou cançons amb l’acompanyament musical en directe del professorat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Com cada any, a més, l’Escola d’Art i Disseny edRa ha realitzat un mural per acompanyar l’espectacle.

Així, les famílies que han omplert les grades de l'auditori han pogut gaudir de la interpretació de Comença l’estiu (Dàmaris Gelabert), Samarreta d’imperi (Gertrudis), Bicicletes (Blaumut), La tempesta (Antoni Miralpeix), El mosquit (Poire Vallbé), Saturday Night (Whigfield. Adaptació mestres de música), La barbacoa (Georgie Dann. Adaptació mestres de música), Jo soc com tu (Els Catarres) i Drive my van (The Beatles. Adaptació mestres de música). La coral ha estat dirigida per Anna Puigneró, mestra de música de l’Escola 25 de Setembre.

L'acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez; el regidor d’Educació, Víctor García i  la directora del Servei Educatiu de Rubí – Castellbisbal del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Mercè Cambra. L'alcaldessa ha manifestat que "és una molt bona notícia que, per fi, la pandèmia ens deixi tornar a fer aquesta cantata escolar" i recuperar el "plaer" de veure les escoles de Rubí cantar plegades. 

"La música és una eina educativa de primer ordre perquè a més de treballar competències també té una empremta emocional”, ha afegit.

La Cantata Escolar és una iniciativa nascuda dels professors de música de les escoles de Rubí, inspirada en els moviments Cantània, un projecte d'òpera participativa per a alumnes de primària.