La Finca Font del Ferro continua creixent

El Centre Especial de Treball va incorporar 14 nous treballadors amb diversitat funcional

Operaris de la Finca Font del Ferro desbrossant l'entorn del Castell
Operaris de la Finca Font del Ferro desbrossant l'entorn del Castell | Localpres
Redacció
07 d'abril del 2022
Actualitzat el 08 d'abril a la 13:12h
L'empresa municipal Font del Ferro va contractar, durant l'any 2021, 14 nous peons destinats a la línia forestal i de zones verdes del Centre Especial de Treball, sumant així un total de 34 treballadors amb diversitat funcional.

Les persones contractades l’any passat són homes i dones molt joves, que en molts casos han accedit d’aquesta manera a la seva primera experiència laboral. La majoria tenen formació en jardineria i, aquells que no, n’estan aprenent amb els monitors i monitores de l’empresa municipal.

A més, s'han contractat vuit nous professionals: una educadora, un responsable tècnic del CET i sis monitors i monitores, un personal que dona suport a la producció i vetlla perquè els treballadors amb discapacitat s'adaptin a l'àmbit laboral i tinguin ben ateses les seves necessitats. 

Per a l'alcaldessa, Ana María Martínez, aquest creixement és un motiu de satisfacció perquè permet tant la "integració social i laboral" de persones amb discapacitat com la "visibilitat" i "sensibilització de la ciutadania amb relació a la diversitat funcional", ja que molts treballadors desenvolupen la seva tasca fora de l'àmbit de la finca. 

Un creixement ràpid i amb una feina "curosa" de seguiment i supervisió
Per la seva banda, la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer, ha manifestat que el creixement ha estat molt ràpid i ha anat acompanyat d'una "feina curosa de seguiment i supervisió" dels nous treballadors del CET. També ha comentat que l'Ajuntament està rebent "moltes felicitacions" pel treball de la Font del Ferro arreu de la ciutat.

El CET Forestal i de Zones Verdes es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. Aquesta divisió va començar ocupant-se del manteniment de les jardineres del centre de la ciutat i d'algunes zones enjardinades, tant públiques com privades, i de la neteja d'alguns espais forestals.

El 2018, l'empresa va ser reconeguda com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament, fet que es va traduir en un increment dels encàrrecs municipals. L'any 2019 va ser un moment de consolidació per a la brigada, que va assumir el manteniment dels polígons d'activitat empresarial i de les urbanitzacions sud.

El 2020, malgrat la situació de pandèmia, l'equip va seguir creixent i va ampliar de manera exponencial les actuacions a les urbanitzacions. Actualment, fa el manteniment de totes les zones verdes situades en aquestes àrees residencials i també d’espais emblemàtics com l’Arborètum del parc del Castell.

A totes aquestes tasques, la Font del Ferro va sumar l’any passat un nou servei de distribució d’última milla (DUM) que s’encarrega del repartiment a domicili de les compres en línia al Mercat Municipal, així com paqueteria de comerç electrònic gràcies a un acord amb l’empresa Koiki.