1 de 10
cicle gaudí

«Mediterráneo», la pel·lícula del Cicle Gaudí d'aquest divendres a La Sala

El film repassa la història del naixement i la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms, que dona suport a persones que arrisquen la vida al mar per fugir de conflictes armats

«Mediterráneo» és el film de març del Cicle Gaudí | Acadèmia del Cinema Català
per NacióDigital, 8 d'abril de 2022 a les 13:08 |
Nova proposta del Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema català. Aquest abril és el torn de Mediterráneo, la premiada pel·lícula sobre la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms i protagonitzada per Eduard Fernández i Dani Rovira. El mateix Òscar Camps, fundador de l'entitat, és un dels guionistes.


Mediterráneo, que es va estrenar l'octubre passat, es projectarà aquest vespre, a les 20h al teatre municipal La Sala de Rubí.
 
Ens remuntem fins a l’any 2015 quan l’Òscar i el Gerard, viatgen fins a l’illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d’un nen ofegat en les aigües del Mediterrani.

En arribar descobreixen que milers de persones arrisquen les seves vides cada dia creuant la mar fugint de conflictes armats en condicions precàries. No obstant això, ningú fa res per salvar les seves vides. Al costat d’altres membres de l’equip, lluitaran per donar suport a persones que el necessiten. Una història basada en fets reals sobre el naixement de Proactiva Open Arms.

Fitxa tècnica

Direcció: Marcel Barrena
Guió: Danielle Schleif, Marcel Barrena, Óscar Camps
Direcció de fotografia: Kiko de la Rica
Estrena: octubre de 2021
Durada: 112 minuts
Gènere: drama
Versió: original en castellà
Intèrprets: Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner, Melika Foroutan, Patricia López Arnaiz, Vassilis Bisbikis, Giannis Niaros, Drosos Skotis, Yiota Festa, Constantin Symsiris

 

Una escena de la pel·lícula Mediterráneo. Foto: Acadèmia del Cinema Català

 

Participació