welcomebib

La biblioteca de Rubí se suma al projecte WelcomeBIB, per a la inclusió de joves migrats sols

L'objectiu és que les biblioteques participants, que ja són 35, siguin espais de benvinguda a la comunitat local

per RubiTV.cat, 9 d'abril de 2022 a les 13:06 |
La biblioteca Mestre Martí Tauler vol ser un espai de benvinguda per als joves migrats sols | RubiTV.cat
La biblioteca municipal Mestre Martí Tauler s'ha incorporat al projecte WelcomeBIB, impulsat per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura amb la col·laboració de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), les Diputacions de Barcelona i Girona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Aquesta iniciativa d'inclusió i integració social es va iniciar el 2019 amb l'objectiu que les biblioteques públiques siguin espais de benvinguda a la comunitat local i disposin d'un marc d'actuació i recursos adreçats a les persones joves migrades soles que es troben en centres de protecció de la DGAIA. Així, el projecte vol donar a conèixer les biblioteques públiques i els seus serveis, fomentar hàbits lectors, augmentar l'interès per l'aprenentatge, i incrementar el vincle amb la comunitat local a través d'aquests equipaments.


A la biblioteca s'han facilitat lots de llibres destinats als centres de menors de primera acollida, l'elaboració d'una guia informativa de lectura fàcil sobre els serveis de les biblioteques en català, castellà, francès, anglès i àrab; i un taller formatiu per als professionals. A Rubí, alguns d'aquests materials ja estan disponibles, i a més s'ha fet donació als dispositius d'acollida de menors una selecció de llibres de llengües, còmics i publicacions sobre drets i cultura local.

La Biblioteca també organitza trobades amb grups de joves per donar-los a conèixer l'equipament i atendre les seves necessitats.

 

Participació