Què els agrada més als veïns de Rubí de la seva ciutat?

Repassem algunes de les dades de l'enquesta de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat publicat per l'Ajuntament

Els veïns de Rubí, satisfets de viure-hi
Els veïns de Rubí, satisfets de viure-hi | Ajuntament de Rubí
11 d'abril del 2022
L'Ajuntament de Rubí ha fet públics els resultats de l'Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de l'any 2021, que recull l'opinió de la ciutadania sobre la seva relació amb la ciutat, els serveis municipals i l'evolució del municipi durant l'últim any. 

En general, la ciutadania mostra un grau elevat de satisfacció de viure a Rubí: un 48,3% diuen estar molt o bastant satisfets de viure-hi, i només un 18,8% asseguren que no ho estan.

Què és el que els agrada als rubinencs de la seva ciutat?
Tot i que un 29,6% dels enquestats no contesten aquesta pregunta, el que més agrada als veïns de Rubí és, en un 11,1%, la situació de la ciutat, propera a Barcelona, i les seves connexions. Després, valoren la zona del centre (8,8%), les zones verdes i parcs, com Ca n'Oriol (7,4%), el conegut popularment com a "carrer Major" (7,1%), la tranquil·litat (7,1%), i la gent que hi viu: els amics, els veïns... (4,5%). 

Els espais que més agraden als rubinencs són les zones verdes (23,9%), el Parc de Ca n'Oriol (16%), el Centre (11,5%) i la muntanya o bosc (4,3%).

Dels diversos aspectes del municipi de Rubí pels quals es pregunta, els autobusos urbans són els que reben la millor valoració, amb un 6,42 de nota mitjana. A continuació trobem la senyalització viària (6,12), les instal·lacions esportives (6,02), les activitats esportives (5,99) i l'illa de vianants (5,70). 

A la cua, en canvi, se situen les activitats per a joves (3,69), l'aparcament (3,83) i les activitats per a infants (4,88).

Gairebé la meitat dels rubinencs veuen la ciutat pitjor o molt pitjor que l'any passat
La valoració que fan els rubinencs sobre l'evolució del municipi en l'últim any no és gaire positiva: un 48,8% manifesten que veuen la ciutat "pitjor" (25,3%) o "molt pitjor" (23,5%) que fa un any, i només un 11% diuen que la veuen "millor" (10%) o "molt millor" (1%). Un 39,3% la veuen igual. 

Pel que fa a l'actuació de l'Ajuntament de Rubí durant l'últim any, el gran gruix (41%) la considera "correcta", un 23,8%, "dolenta" i un 11,8%, "molt dolenta". Només un 10% la valora com a "bona" i un 1%, com a "molt bona".

La valoració global de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i el seu equip de govern, és de 4,91, fregant l'aprovat.