S'estrena l'aparador virtual de La Trocalleria

No s'hi podran fer reserves, però permet veure els objectes que hi ha disponibles

La Trocalleria s'instal·la els dissabtes al matí a punts diferents de la ciutat
La Trocalleria s'instal·la els dissabtes al matí a punts diferents de la ciutat | Ajuntament de Rubí
Redacció
12 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:47h
L'Ajuntament de Rubí ha estrenat l'aparador virtual de La Trocalleria, el punt d'intercanvi que s'instal·la cada dissabte a diversos punts de la ciutat i que promou la reutilització d'objectes com parament de la llar, roba i complements, joguines, llibres... L'aparador funciona com a visor d'objectes, i s'hi poden consultar les característiques dels productes, en quin estat es troben i el seu valor; però no s'hi podran fer reserves.

L'any 2021, prop de 700 persones van fer ús d'aquest servei, un fet que va permetre recuperar 705,40 quilos de residus i evitant que acabessin a les escombraries.

L'accés a La Trocalleria funcionarà amb el carnet de la deixalleria, que ara s'anomena carnet de serveis mediambientals, i que engloba els serveis de gestió de residus - és a dir, la deixalleria de Cova Solera i les mòbils - com els serveis de reutilització. El carnet es pot tramitar a qualsevol d'aquests serveis i permet enregistrar els residus que entren a les deixalleries i que entren i surten de La Trocalleria. Per fer-ho, cal facilitar l'adreça del domicili i una adreça de correu electrònic, a través del qual es rebrà el carnet en format digital i les claus d'accés per entrar a la plataforma.

"Aprofitar aquells productes que no fem servir, però que per una altra persona poden tenir valor cada cop és un fet més consolidat en la vida quotidiana de la ciutat", assegura el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano.