Dos treballadors de la grua municipal denuncien que porten quatre mesos sense cobrar

Lamenten que l'ajuntament no hagi donat cap solució al seu greu conflicte laboral

Redacció
26 de març del 2019
Dos treballadors de la grua municipal, gestionada per l'empresa Servigrua, han denunciat a través de Facebook la greu situació laboral en què es troben.

La cronologia dels fets comença el juliol de 2017, quan el gerent de l'empresa va assignar als dos treballadors una persona perquè li ensenyessin la feina i així poder substituir-los per les vacances del mes d'agost. El gerent, dies més tard, va avisar els treballadors que la persona que els substituiria durant l'agost seria el nou gerent de l'empresa, ja que hi havia hagut un canvi de titularitat.

A principis de setembre, l'empresa va convocar els treballadors a una reunió, en la qual se'ls va comunicar que se'ls reduiria la jornada laboral a quatre hores, amb la corresponent reducció de sou. Tots els treballadors presents a la reunió, a la qual hi havia presents un representant de la UGT, un assessor laboral de l'empresa i un representant de Transports de Barcelona van rebutjar aquesta proposta, ja que no hi havia cap motiu per a la reducció de jornada.

En una reunió celebrada els dies següents, l'empresa va proposar fer un Expedient de Regulació d'Ocupació, però els treballadors van tornar a rebutjar-ho en no trobar-hi cap justificació. En aquesta reunió, afirma el treballador que fa la denúncia, hi va haver tensió i fins i tot amenaces d'acomiadament.

Unes amenaces que finalment es van complir, i a més, mentre el treballador es trobava de baixa per ansietat, una baixa que, segons va argumentar el gerent, seria fictícia.

Els treballadors que continuen a l'empresa van veure com les seves nòmines es pagaven més tard de l'habitual els mesos d'octubre i novembre, i actualment porten quatre mesos sense cobrar, a més d'una paga extra, tot i que l'empresa els ha assegurat que els pagaria puntualment en les diverses reunions que han tingut.

Per altra banda, els treballadors asseguren que també s'han reunit amb l'Ajuntament, però tampoc han trobat cap solució. De fet, l'equip de govern, preguntat en Junta de Portaveus per aquest afer, va respondre que estaven al cas de la situació però no podien fer-hi més.

Els dos treballadors que denuncien aquesta situació expliquen que porten més de deu anys treballant al servei de la grua municipal sense haver rebut cap queixa per part de l'ajuntament o la policia, i lamenten que cap dels dos ens ha fet res per ells. En especial, ressalten que l'ajuntament no hauria de permetre que una empresa tractés així els seus treballadors, ja que el servei de grua és municipal tot i que estigui externalitzat.