Rubí treballa amb Refugees Welcome per l'acollida de persones refugiades

Una desena de persones de Rubí han ofert casa seva per acollir

Rubí, ciutat d'acollida
Rubí, ciutat d'acollida | Ajuntament
Redacció
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:29h
Refugees Welcome començarà a treballar a Rubí per connectar els ciutadans que volen acollir persones refugiades amb les que arribin al territori, que han estat una desena fins ara, i que durant aquest mes es reuniran amb els tècnics de l'entitat per guiar les famílies que han ofert casa seva en el procés per acollir una persona refugiada.

Aquesta entitat treballa des del 2015 amb aquells ciutadans que decideixen acollir persones desplaçades que arriben a Catalunya amb una metodologia pròpia d'anàlisi, cribratge de perfils i posterior posada en comú: per una banda, Refugees Welcome recull la voluntat d'acollida de la societat i, de l'altra, analitza la necessitat d'habitatge on es troben les persones desplaçades en situació de necessitat residencial.

Les persones que vulguin obrir casa seva a la possibilitat de conviure amb persones refugiades que arribin a Rubí poden omplir el formulari de la Borsa de Voluntariat. El consistori trasllada els oferiments a l'entitat, i també hi col·labora per facilitar l'acollida al municipi.