Rubí commemorarà la proclamació de la Segona República espanyola aquest dimecres

És la segona vegada que aquest acte té un caràcter institucional

L'escultura de commemoració de la Segona República, amb flors
L'escultura de commemoració de la Segona República, amb flors | Marta Casas
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:07h
Rubí tornarà a commemorar l'aniversari de la proclamació de la Segona República aquest dimecres, 20 d'abril, amb una ofrena floral a la plaça de la República de Rubí. Aquesta serà la segona vegada que se celebra l'efemèride amb un acte institucional, una tasca que fins l'any passat anava a càrrec de les entitats memorialistes de la ciutat.

L'acte començarà a les 17h amb una actuació de l'escola municipal de música Pere Burés, i tot seguit es farà l'ofrena floral institucional de l'Ajuntament, presidida per l'alcaldessa, Ana María Martínez, conjuntament amb els portaveus dels grups municipals.

Tot seguit, les organitzacions polítiques i entitats que ho vulguin podran fer la seva ofrena floral al monument que hi ha instal·lat a la plaça de la República. La cloenda de l'acte anirà a càrrec, novament, de l'escola municipal de música Pere Burés.

La proclamació de la II República espanyola va ser el 14 d'abril de 1931, però l'acte de commemoració s'ha traslladat al dia 20 a Rubí per no coincidir amb els dies festius de Setmana Santa.