1 de 10
coronavirus

A quins llocs s'ha de continuar portant mascareta?

El govern espanyol retira l'obligatorietat de portar-la en la majoria d'espais tancats des d'aquest dimecres, però amb algunes excepcions

Al transport públic s'haurà de mantenir la mascareta | Josep Lluís Escudero
per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 20 d'abril de 2022 a les 10:17 |
Aquest article es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El gran símbol de la pandèmia, la mascareta, ja és història pràcticament a tot arreu. L'element de protecció contra la Covid desapareix de la majoria d'espais interiors aquest dimecres 20 d'abril a tot l'Estat. Ahir, a Catalunya, ja es va suprimir a les escoles.

La mesura, que s'ha deixat per a després de Setmana Santa per recomanació dels experts, suposa el retorn absolut a la normalitat, però amb quatre excepcions: als hospitals, les residències de gent gran, les farmàcies i el transport públic s'ha de continuar portant la mascareta. Tot i això, al transport públic no és obligatòria en estacions i andanes. 


La comunitat científica va demanar mantenir-la en aquests quatre espais i dissenyar una desescalada progressiva fins a l'eliminació total de les mascaretes. En tot cas, la mesura implica un canvi substancial. Llocs com les escoles -que a Catalunya han tornat de les vacances de Setmana Santa ja sense- els locals comercials o els equipaments esportius i culturals ja han dit adeu a les mascaretes.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació