ERC forçarà un ple extraordinari per abordar les qüestions de seguretat del concert de Los40 Primavera Pop

El grup republicà ha presentat una instància sol·licitant la convocatòria "perquè els grups municipals i la ciutadania" puguin conèixer-ne els detalls

La C-1413, plena de cotxes aparcats
La C-1413, plena de cotxes aparcats | Marta Casas
Redacció
20 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:38h
Esquerra Republicana de Rubí ha anunciat aquest migdia que forçarà la convocatòria d'un ple extraordinari per abordar les qüestions de seguretat del macroconcert de Los40 Primavera Pop, "davant la manca d'explicacions i respostes públiques dels responsables polítics i tècnics", com han explicat en un comunicat.

ERC va presentar, el passat 8 d'abril, una instància per demanar els detalls del dispositiu de seguretat del festival. Aquest matí s'ha celebrat una Junta de Portaveus extraordinària, convocada a petició de l'AUP, però sembla que els republicans no han quedat satisfets amb les explicacions donades i per això han presentat una nova instància per sol·licitar un ple extraordinari en el termini de 15 dies amb les signatures d'una quarta part dels membres de la corporació - ERC, amb els seus set regidors, ho pot fer en solitari.

Aquest ple, segons diuen en el comunicat, ha de servir tant perquè la resta de grups municipals com la ciutadania puguin conèixer de quins dispositius de seguretat es disposava durant la nit del concert, així com quines accions estaven previstes i quines es van arribar a dur a terme.

La formació recorda que durant tota la celebració del concert hi va haver centenars de cotxes mal aparcats al voral de la C-1413, i moltes persones que caminaven per la carretera i creuaven per punts no habilitats mentre la circulació d'aquesta via seguia oberta.
 
Pel portaveu d’Esquerra Rubí, Xavi Corbera, "és imprescindible saber si la ciutat estava preparada i tenia tots els dispositius necessaris per minimitzar el risc de les persones que van assistir".