Quins autors de Rubí pots trobar aquest Sant Jordi?

Una selecció de diversos llibres escrits per rubinencs i rubinenques aquesta temporada

Alguns llibres d'autors rubinencs
Alguns llibres d'autors rubinencs | Cedida
Redacció
22 d'abril del 2022
Actualitzat el 24 d'abril a les 17:18h
Josep Milà, L'hort dels bous
La novel·la, guanyadora del primer Premi Lletres de Mercat, explica la història d'una dependenta del Mercat Municipal de Rubí que compagina la seva feina amb els estudis de Magisteri, i decideix implicar-se en política. Ambientada el 1968, la novel·la descriu la societat de l'època de les acaballes del franquisme, a partir de fets concrets i de les aventures de l'Elvira, la protagonista de l'obra.

Núria Julià i Elena Boixader, 14 històries de Rubí
Un llibre de relats protagonitzat pels personatges més emblemàtics de Rubí: el Bòdum, la Festa Major, el tren, els capgrossos, el gegantó Galderic... que viuran 14 històries ambientades a espais i racons també molt coneguts de la ciutat. Es tracta d'un llibre adreçat a infants perquè coneguin la seva ciutat, i a més dels relats curts inclou un seguit de materials didàctics. 

Anna Gallart, Quan la mort arriba
"Quan naixem, ho fem marcats per un fet del qual no se n’escaparà ningú. Algun dia o altre tots, absolutament tots, morirem". Aquesta és la reflexió que ha portat l'autora a escriure els 14 relats que componen el llibre, que són independents l'un de l'altre però que tenen el nexe comú la mort, i que estan explicades des del punt de vista de diverses dones. En alguns, la mort es presenta amb tristor i tendresa, però també hi ha històries de revenges, una de paranormal i una amagada al fons d'una calaixera.
 
Enric Escofet, 100 anys del Casal Popular
El Casal Popular ha celebrat aquest 2021 el seu centenari, i entre els actes de commemoració hi ha l'edició d'aquest llibre que recull tota la història del centre, concebut pel doctor Guardiet i que al llarg dels seus cent anys d'història s'ha convertit en un centre de cultura imprescindible de la història de Rubí, amb un paper destacat per l'activitat teatral, i ha estat testimoni del naixement d'altres associacions com els Pessebristes, l'Esbart Dansaire o el Foment de la Sardana.

Cuchu (il·lustradora), El vuitè nan, de Josep Vallverdú
Sònia González "Cuchu" ha estat l'encarregada d'il·lustrar la nova novel·la de Josep Vallverdú, una revisió del conte clàssic de la Blancaneu i els set nans, explicant què passaria si en comptes de set haguessin estat vuit, i els papers del príncep i la mateixa Blancaneu força diferents dels que els adjudica la història tradicional.