Rufián: «ERC ha posat i ha tret governs aquesta legislatura i si cal ho tornarem a fer»

Alerta del "front real i nociu" de PSOE i Cs i avisa Sánchez que haurà d'escollir entre Rivera i ERC

Gabriel Rufián, aquest dissabte a Rubí
Gabriel Rufián, aquest dissabte a Rubí | ACN
NacióDigital
23 de març del 2019
Actualitzat a les 15:05h
El diputat d'ERC al Congrés i número dos de la llista del partit per Barcelona a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dissabte en un acte a Rubí que ERC, "literalment, ha posat i ha tret governs aquesta legislatura" i ha afirmat que si fa falta ho tornaran a fer "en defensa dels drets civils nacionals i socials del poble de Catalunya".

En aquest context, ha preguntat al PSOE, qui vol ser, si el PSOE de Borrell i Lambán o el de Tapias i Lastra. Rufián ha participat en l'acte de la campanya 'Ciutats republicanes, ciutats de progrés' a Rubí, on ha alertat del "front real i nociu" de PSOE i Ciutadans i ha avisat el president del govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, que haurà d'escollir entre Rivera i ERC.
 
"Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Raül Romeva, Marta Rovira. Avui fa un any del vostre segrest per part de carcellers de toga i escó i avui diem que no pararem fins que sortiu i torneu", ha dit Rufián en l'inici del seu discurs a Rubí.

Unes eleccions molt importants

Rufián ha dit que aquestes eleccions són les més importants de la història actual. "No són només cites amb les urnes, sinó amb la història. Ens juguem els drets socials, nacionals i civils de tots, tinguin el cognom que tinguin, tinguin la llengua que tinguin i siguin del poble que siguin". Per això, ha considerat que "convé ser més que unes sigles, més que partits, alcaldes, polítics i que diputats, convé ser més que un poble".

Ha apostat per plantar cara i en el cas del candidat de VOX, Santiago Abascal, ha apuntat que quan "entri amb molta força al Congrés" els hi diran que des d'ERC ja els coneixen: "VOX simplement és Ciutadans a les quatre del matí".

Carta de Romeva

L'acte ha arrencat amb la lectura d'una carta de Raül Romeva, en la qual ha assenyalat que precisament aquest dissabte fa un any que va tornar a entrar a la presó "Considero que la nostre presó com aquest judici han de ser una eina per perdre la por, per denunciar la repressió i no acceptar la manipulació que es fa del dret penal per reprimir una ideologia. Fer un referèndum no és delicte i manifestar-se no és alçament, protestar no és un tumult i pensar no és il·legal", afegeix Romeva a través de la carta.