procés català

Els Mossos entren a diverses conselleries i escoles per comprovar la retirada de llaços grocs

La Junta Electoral va ordenar treure els símbols sobiranistes de tots els edificis públics

per NacióDigital, 22 de març de 2019 a les 15:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d'Esquadra han entrat a diverses conselleries del Govern i a moltes escoles catalanes per comprovar que s'han retirat els llaços grocs dels centres i que no s'hagi incomplert l'ordre de la Junta Electoral Central. Aquesta mateixa havia ordenat la retirada dels llaços de tots els edificis públics, apel·lant a la neutralitat política d'aquests espais.

Pel que fa als edificis del govern de la Generalitat, l'Assemblea de Treballadors per la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) del Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet un fil al seu compte de Twitter on critica l'acció de la política catalana i explica per què hi havia aquesta simbologia al vestíbul del Departament.

 

Pel que a les escoles, diversos mestres, pares i mares, a més de veïns, també s'han queixat de l'actuació dels Mossos.
Diversos municipis, escoles i mestres han mostrat el seu rebuig a les actuacions dels agents de la policia catalana. Les escenes s'han repetit en diversos municipis del territori: Barcelona, Badalona, Rubí, Terrassa... En el cas de Perafita han retirat llaços liles del 8-M (de fa dos anys) i no han entrat al centre.
  El cos de policia i la Junta Electoral no tenen cap constància de cap incident en la jornada de comprovació de la retirada de llaços.

L'escena dels Mossos traient figures d'animals i tractors grocs

L'Assemblea de Treballadors/es per a la Defensa de les Institucions Catalanes del Departament d'Agricultura ha denunciat a través de les xarxes que, després de rebre l'ordre de la JEC i no voler veure els mossos retirant llaços i cartells, els han tapat amb figures d'animals i vehicles de color groc i, malgrat la JEC havia de retirar només llaços, els mossos també han tret els dibuixos en qüestió. 
 
 
 
 
 
 

 

Participació