Torna el programa «Vacances en pau», d'acollida d'infants sahrauís

Fa dos anys que no es podia dur a terme la iniciativa a causa de la pandèmia

Rubí Solidari impulsa la iniciativa Vacances en Pau
Rubí Solidari impulsa la iniciativa Vacances en Pau | Carla Serra
Redacció
26 d'abril del 2022
Actualitzat a les 15:02h
Els infants sahrauís que venien a passar els mesos d'estiu acollits per famílies d'arreu de l'estat espanyol, també a Rubí, podran tornar a gaudir de les Vacances en pau, tal com ha anunciat l'entitat encarregada de coordinar la iniciativa a nivell local, Rubí Solidari.

Vacances en pau és un programa d'ajuda humanitària i de sensibilització política i social organitzada per diverses associacions i ONG solidàries amb el poble sahrauí, el Ministeri de Joventut de la República Àrab Saharaui Democràtica (RASD) i les delegacions del Front Polisari en les diverses comunitats autònomes d'Espanya, que fa possible que durant dos mesos milers de nens sahrauís dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) passin les vacances amb famílies espanyoles, quan les temperatures arriben als 50º graus a l'hamada algeriana. A més, els infants tenen accés a reconeixements mèdics i tractaments adequats, coneixements complementaris a aquells que han adquirit a l'escola, i complementar les carències nutricionals.

L'estiu de 2019, l'última edició del programa, que es va haver d'interrompre per la pandèmia cinc famílies de Rubí van acollir infants sahrauís d'entre 8 i 12 anys durant els mesos d'estiu.