L'AUP proposa diverses mesures per facilitar l'accés als hospitals de referència de Rubí

"No disposem de transport públic nocturn freqüent i continuat, i el transport públic diürn és insuficient i, tenint en compte el nivell de vida, car"

La ciutadania de Rubí té dificultats per accedir a l'Hospital de Terrassa
La ciutadania de Rubí té dificultats per accedir a l'Hospital de Terrassa | Georgina Albreda
Redacció
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:56h
L'Alternativa d'Unitat Popular serà l'únic grup que presentarà una moció al ple ordinari d'aquest dijous. Una proposta que no és la primera vegada que es debat en sessió plenària, ja que és una qüestió que s'arrossega des de fa molts anys: facilitar l'accés de la ciutadania als hospitals de referència.

L'AUP recupera aquesta reivindicació després que el conseller Argimon reconegués que, ara com ara, no hi ha previsió de fer un Hospital a Rubí i que amb la implantació del nou CUAP s'hagin perdut alguns serveis com la traumatologia, i continuï mancant a la ciutat el servei d'urgències pediàtriques les 24 hores. Per a la formació alternativa, doncs, continua sent necessari apostar per millorar les connexions amb els hospitals de referència, l'Hospital de Terrassa i l'Hospital MútuaTerrassa.

Aquesta és una mesura recollida en el Pla Local de Salut de Rubí 2022-2027, aprovat al març de 2022, que inclou una línia d'acció que demana "disposar d'un hospital propi a la ciutat i, mentre no s'aconsegueix, millorar el transport cap a l'Hospital de Terrassa". L'Alternativa recorda que "no disposem de transport públic nocturn freqüent i continuat, i el transport públic diürn és insuficient i, tenint en compte el nivell de vida, car".

Com a exemples, l'AUP recull la creació de la targeta T-Hospital, que permet a les persones empadronades a Terrassa viatjar de forma gratuïta a l'Hospital de Terrassa; o l'acord entre l'Ajuntament de Sant Cugat i els FGC perquè els pensionistes de la ciutat veïna puguin desplaçar-se a l'Hospital MútuaTerrassa a un preu reduït.

Amb tot, la formació proposarà al ple que s'estudiï la implementació de bitllets a preus reduïts per a la població quan es desplaci als hospitals de Terrassa per motius de salut, la implantació d'un servei de transport nocturn als centres hospitalaris, que es valori la millora de les freqüències i el temps de desplaçament en transport públic a l'Hospital de Terrassa, i que en els estudis es contempli la possibilitat d'establir formes de transport públic "àgils i poc costoses", com podria ser una línia regular de taxis compartits.