Crítiques per l'horari del ple extraordinari sobre la seguretat de Los40 Primavera Pop

L'oposició carrega contra la decisió de l'equip de govern de convocar-lo a les 23h

El ple serà a les 23h
El ple serà a les 23h | Localpres
Redacció
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:28h
Els grups municipals de l'oposició - ERC, Cs, VR i AUP - han mostrat la seva disconformitat amb l'horari de convocatòria del ple extraordinari sobre el dispositiu de seguretat del concert Los40 Primavera Pop: serà aquest dijous a les 23h. RubiTV.cat ha sol·licitat informació sobre quin format tindrà el ple - quantes intervencions i rèpliques es permetran, i de quina durada - però encara no ha obtingut resposta.

El principal grup de l'oposició, que ha estat qui ha forçat la convocatòria d'aquest ple, ha emès un comunicat en què carrega contra l'equip de govern, que és qui té la potestat de fixar la data i l'hora del ple, per haver-lo convocat a les 23h, ja que ho consideren "una manca de respecte" per la conciliació familiar de la ciutadania, dels treballadors que han de cobrir el ple municipal i dels membres de la corporació. "És una mostra més de la manca de transparència i informació", afegeixen els republicans.

Tan bon punt es va saber l'horari de la convocatòria, diversos membres d'ERC ja van mostrar la seva indignació a través de les seves xarxes socials. Els portaveus d'altres grups municipals, en declaracions a Ràdio Rubí, també van criticar aquesta decisió. Roberto Martín (Cs) deia que és una convocatòria "poc democràtica", mentre que Toni García (VR) es preguntava si s'havia fet d'aquesta manera "per fastiguejar algú". Per la seva banda, Betlem Cañizar (AUP) explicava que havia demanat avançar l'horari del ple, però que no havia rebut cap resposta.

L'horari de la convocatòria, de fet, no ha deixat ningú indiferent. I és que tan bon punt es va conèixer la notícia, diversos usuaris de Twitter van fer-se'n ressò: